artista xinès

Ai Weiwei visita el camp de refugiats d'Idomeni

La situació a la frontera entre Grècia i Macedònia constitueix als seus ulls una "violació enorme dels drets humans"

Ai Weiwei visita el camp de refugiats d'Idomeni
Ai Weiwei visita el camp de refugiats d'Idomeni
Ai Weiwei visita el camp de refugiats d'Idomeni

/

1
Es llegeix en minuts

L'artista contemporani xinès Ai Weiwei segueix manifestant el seu compromís i la seva solidaritat amb les causes socials, especialment amb els refugiats. Així ho va demostrar dijous passat, 10 de març, amb la seva visita al campament d'Idomeni, situat a la frontera que separa Grècia i Macedònia, on va afirmar que el tancament de les fronteres davant els refugiats suposa “una violació enorme dels drets humans”, segons recull l'agència EFE.

Notícies relacionades

Ai Weiwei, que ja ha protestat en diferents ocasions per la situació que viuen aquestes persones en la seva arribada a Europa, va assegurar durant la seva estada a Idomeni que el que tenia davant els seus ulls era “una situació molt trista”. I és que actualment el campament principal acull, juntament amb altres de situats als voltants, unes 19.000 persones. “Aquesta gent no té esperança perquè la porta està tancada. Assistim a una violació dels drets humans enorme”, va sentenciar l'artista dissident xinès.

Si bé se l'ha vist expressar-se a través de manifestacions artístiques sobre la crisi migratòria europea, Ai Weiwei no es conforma només fent les seves creacions des de lluny i també ha volgut fer sentir la seva veu ‘in situ’. L'artista ha visitat diverses vegades escenaris clau com les platges de Lesbos, on va recrear la mort del petit Aylan, a més d'instal·lar-hi un taller per cridar l'atenció sobre aquesta crisi humanitària.