Ai Weiwei cancel·la dues exposicions a Dinamarca en protesta per la llei que permet requisar béns als refugiats

L'artista xinès penja al seu compte d'Instagram fotos amb els socorristes catalans de l'oenagé Proactiva Open Arms

weiwei

weiwei

1
Es llegeix en minuts

L'artista xinès Ai Weiwei ha anunciat la cancel·lació de dues exposicions organitzades a Dinamarca en protesta per la llei aprovada dimarts pel Parlament i que contempla la confiscació dels béns dels refugiats a canvi d'oferir-los ajuda.

Ai, famós per les seves crítiques a Pequín, ha mostrat al seu compte d'Instagram el seu malestar per la decisió de les autoritats daneses d'incautar "propietat privada" de refugiats, que ha qualificat de "lamentable". L'artista cancel·larà la seva participació en una mostra conjunta a Aarhus i una exposició organitzada a Copenhaguen.

Notícies relacionades

El dissident xinès ja havia manifestat en una ocasió anterior el seu malestar amb la firma danesa de joguines Lego, després que aquesta li negués el subministrament de peces que necessitava per construir les seves obres. L'empresa va acabar aixecant les restriccions.

L'artista xinès ha passat uns quants dies a Lesbos i n'ha deixat constància gràfica amb fotos que penja al seu compte d'Instagram. En una d'elles, l'artista xinès es fotografia amb els membres de l'oenagé catalana Proactiva Open Arms, que fa mesos que rescata refugiats a les costes de l'Egeu.