'TRENDING TOPIC'

Homenatge de Google a Lola Flores pel 93 aniversari del naixement de la 'cantaora'

El 'doodle' del buscador mostra una il·lustració de 'La Faraona'

doodle-lola-flores

doodle-lola-flores

1
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

Aquest dijous es compleix el 93 aniversari del naixement d'una de les grans 'cantaoras' espanyoles de la història, Lola Flores (1923-1995).

'La Faraona', sobrenom de l'artista que va sorgir després d'interpretar el film del mateix nom el 1956, va morir el 16 de maig de 1995 El Lerele, la casa que tenia a La Moraleja (Madrid), però encara segueix sent una de les artistes més estimades i reconegudes de la cultura espanyola. Per això, Google ha decidit retre-li un homenatge en el dia del seu aniversari.

Una il·lustració de l'artista presideix l'encapçalat del cercador, cosa que es coneix com a 'doodle'. La imatge, estàtica, mostra l'artista vestida de flamenca, amb un llampant vestit tradicional vermell acompanyat de farbalans, roses i 'peineta'.

El 'doodle', que es publica en més d'una vintena de països dels cinc continents, ha sigut el quart 'trending topic' a Espanya i vuitè a nivell mundial. 

ARTISTA INTERNACIONAL

Lola Flores va aconseguir impressionar el públic nacional i internacional --la seva fama és enorme a l'Amèrica del Sud i alguns països europeus-- gràcies al seu caràcter sobre l'escenari.

Notícies relacionades

A més, Lola, casada amb el també músic Antonio González Batista ('El Pescaílla), va ser la matriarca d'una de les grans estirps familiars d'artistes. Els seus tres fills, Lolita, Antonio (mort el 1995) i Rosario, també són destacats músics --i actriu en el cas de la gran--. Alguns dels seus néts --destaquen Elena Furiase i Alba Flores-- es dediquen al món de la interpretació.

A més dels dots artístics, 'La Faraona' és recordada per algunes frases com: "Ja no sóc Lola de España, sóc Lola de Hacienda"; "Si cada espanyol em donés una pesseta, podria pagar"; o el "si m'estimeu una mica, marxeu", del multitudinari casament de la seva filla Lolita amb Guillermo Furiase.