L'ACTRIU I CANTANT REVELA ELS SEUS SECRETS A 'VIAJANDO CON CHESTER'

«Em vaig sentir culpable per la mort d'Antonio»

Lolita Flores confessa que va caure en les drogues al perdre el seu germà

Antonio Flores i Lolita, en una actuació virtual de ’Siete vidas’ per al programa ’Una noche única’ (2011).

Antonio Flores i Lolita, en una actuació virtual de ’Siete vidas’ per al programa ’Una noche única’ (2011). / VIDEOTAPE RTVE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Han passat gairebé 20 anys de la mort de Lola Flores i el seu fill Antonio; aquell mes de maig de 1995, se'n va anar la Faraona i, dues setmanes després, Antonio. Dos cops seguits que van afectar el clan dels Flores. Lolita va confessar a Viajando con Chester (Cuatro), que es va sentir tan malament, sobretot al perdre el seu germà, que va començar a beure i a drogar-se. I que fins fa poc, quan va assumir que ell va voler anar-se'n amb la seva mare («el seu bastó, el seu pilar, la seva llum, el seu amor»), no va deixar de pensar si havia fet prou per donar-li suport quan la matriarca va desaparèixer. Una sobredosi va acabar amb ell als 33 anys.

La cantant i actriu es va confessar al sofà de Risto Mejide en el programa emès diumenge a la nit. I va abordar tots els temes, per espinosos o íntims que fossin. I el de la pèrdua dels seus dos familiars ho era. «La meva mare no se'n volia anar. Volia disfrutar de la seva família», va assegurar. En canvi, del seu germà Antonio, va explicar: «Es va anar apagant com una espelma, a poc a poc, perquè no va poder superar la mort de la mare».

«Molts anys m'he sentit culpable de no haver fet més per ell, de no haver estat al seu costat. Però tenia els meus fills, casa meva, problemes amb el meu exmarit (m'estava separant), problemes de feina, la meva pena tremenda per perdre la meva mare, estava acabant un disc que m'estava fent el meu germà... Amb el temps ho vas assumint. Vaig fer el que havia d'haver fet», se sincera.

RATLLES DE COCA

Però el dolor la va fer entrar en una espiral negativa: «Hi va haver una època que vaig tontejar bastant amb les drogues. La mort del meu germà va ser una revolució. Em feia ratlles de coca i bevia més del compte. Sortia molt... El dolor em va fer caure en aquestes coses. Arribava a les 9 o les 10 del matí a casa i em quedava sola al saló escoltant boleros de Moncho amb el meu whisky i fotent-me el que podia». Fins que un dia la seva filla Elena, que en aquella època era una noia de 15 anys, la va veure malament. «Es va espantar i va trucar a la meva germana». Rosario la va convèncer que allò que estava fent no tenia cap sentit.

ARRUÏNADA PER UNA BOTIGA DE ROBA

Notícies relacionades

Lolita, que ha superat un càncer d'úter i vol «salvar» el seu matrimoni amb Pablo Durán, també va admetre haver tingut problemes amb Hisenda («em vaig equivocar i ho estic pagant com puc») i haver-se arruïnat amb una botiga de roba on venia les peces que ella mateixa dissenyava («crèiem que faríem Zara 2 en pla gitano hippy però se'n va anar en orris i vam perdre molts diners; em vaig descapitalitzar»). Va haver de vendre la casa i ara viu de lloguer; fins i tot va explicar que alguns mesos ha demanat ajuda a la seva germana Rosario per arribar a final de mes.

També va negar que Lola Flores llancés una maledicció a Isabel Pantoja, ara empresonada per blanqueig de diner negre, per haver-li pres Paquirri. «Només li va dir que volia veure-la plorar tant com la seva filla havia plorat per Paquirri». Ara que la tonadillera està entre reixes, la intèrpret de Sarandonga va comentar: «No és agradable veure-la entrar a la presó, però està jutjada, té una condemna i l'ha de complir».