IMATGE VIRAL

La impactant foto d'un ós polar desnodrit alerta sobre el canvi climàtic

La fotògrafa Kerstin Langenberger, autora de la instantània, va compartir la publicació al seu Facebook amb la intenció de conscienciar el món d'aquest problema mediambiental

Imatge de l’ós polar desnodrit compartida per Kerstin Langenberger.

Imatge de l’ós polar desnodrit compartida per Kerstin Langenberger. / KERSTIN LANGENBERGER / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts

Poques imatges provoquen un calfred tan gran com la d'un ós polar desnodrit i impotent en una minúscula placa de gel envoltada d'aigua. Aquesta és la instantània que va captar la fotògrafa Kerstin Langenberger a Svalbard, un arxipèlag a l'oceà Glacial Àrtic.

Langenberger és una fotògrafa especialitzada en la vida silvestre de l'Àrtic, però també és una important acadèmica amb estudis en recursos ambientals. Combinant aquestes dues facetes, l'autora de la foto va decidir penjar aquesta imatge al seu compte de Facebook (que compta amb gairebé 9.000 seguidors) i expressar la seva preocupació pel canvi climàtic.

Kerstin Langenberger explica que, tot i que molta gent es desplaça fins a zones glaçades per poder fotografiar magnífics óssos polars en plenitud de salut, la realitat és que hi ha molts animals patint les conseqüències de l'escalfament global i el desglaç.

CONSCIÈNCIA GLOBAL

Notícies relacionades

L'exemple d'aquest ós polar és només un més dels animals que queden aïllats i no poden alimentar-se, i deixen imatges tan impactants com aquesta. La fotografia no ha deixat indiferent a ningú i s'ha viralitzat per la xarxa fins a arribar a ser compartida més de 30.000 vegades. 

Més enllà de l'esfereïdora instantània, la fotògrafa espera que serveixi per fer prendre consciència de la necessitat de cuidar el planeta amb els nostres actes diaris, encara que aparentment resultin llunyans d'aquest ós polar desnodrit.