ELS MÉS VIRALS

L''aranya mutant' lidera els vídeos més vistos de Youtube el 2014

L'iPhone 6 que es doblega, el primer petó entre dos desconeguts o el bebè diabòlic, entre els vídeos amb més visites d'aquest any

4
Es llegeix en minuts
RICARD CARDONA / BARCELONA

El mateix any que Youtube ha vist com el Gangnam Style superava tots els rècords i fins i tot bloquejava el comptador de visites de la pàgina, la plataforma de Google ha proclamat el seu rei del 2014. El vídeo que més persones han reproduït aquest any, el viral més viral de tots, ha estat l''aranya mutant'. O el 'gos-aranya', o com vulgueu anomenar aquesta espècie que ha impactat més de 113 milions de persones.

A continuació us deixem amb el Top-10 dels vídeos més virals --sense incloure vídeos musicals-- d'aquest 2014:

1. 'Mutant Giant Spider' (L'aranya mutant')

Publicat per SA Wardega, el vídeo consisteix en un gos que porta un realista vestit d'aranya. El 'gos-aranya' deambula per escenaris plens de cossos mutilats i teranyines i va fent estralls entre els transeünts.

 

 

2. 'Nike Football: Winner Stays'

L'esport també és present en aquest rànquing. Amb la celebració del Mundial del Brasil, la multinacional Nike va publicar un vídeo promocional amb les seves principals estrelles: Cristiano Ronaldo, Rooney, Neymar, Ibrahimovic, Piqué o Iniesta van ser alguns dels protagonistes. El vídeo ha arribat als 100 milions de reproduccions.

3. 'First Kiss' (El primer petó)

Una de les sorpreses d'aquest 2014 ha estat aquest vídeo que mostra el primer petó entre dos desconeguts. La seva creadora, Tatia Pilieva, va voler fer aquest experiment humà unint 20 desconeguts per fer-se un petó. Tot i que era un anunci de la marca Wren, el vídeo ha aconseguit arribar a 95 milions de persones.

4. 'The Voice: Sor Cristina Scuccia'

El format televisiu de 'La Voz' ha tingut un èxit global a la televisió, i Youtube s'ha rendit als seus protagonistes. En una de les audicions a cegues, la monja Sor Cristina va deixar meravellats els 'coachs' amb la seva versió de 'The One' d'Alicia Keys. L'èxit de la germana Cristina no es va quedar al plató sinó que gairebé 70 milions de persones han vist la seva actuació a la xarxa.

5. 'iPhone 6 Plus: prova de resistència'

El 2014 també ha suposat l'arribada de l'iPhone 6 Plus, l''smartphone' amb la pantalla més gran d'Apple. No obstant, s'ha trobat amb un vídeo que l'ha deixat en entredit. El vídeo de 'Unbox Therapy' mostra com es pot doblegar considerablement l'aparell aplicant un mínim de força amb els dits. El vídeo ha arribat als 60 milions de visites, gairebé tantes com telèfons iPhone 6 venuts.

 

6. 'Bars & Melody-Simon Cowell's Golden Buzzer act'

El talent torna a aparèixer en aquesta llista. En aquest cas per a un duo de joves cantants que van sorprendre en el programa 'Britain's Got Talent 2014' amb la seva barreja de rap i melodies pop. 'Bars & Melody', que així es diuen, 'van obligar' Simon Cowell a pitjar el botó Golden Buzzer per primera vegada. Gairebé 60 milions de persones han pitjat el botó de reproducció en aquest vídeo.

7. 'Budweiser Super Bowl XLVIII: Puppy Love' 

Els anuncis del descans de la final de la NFL sempre obtenen gran repercussió. El rei d'aquest any ha estat el de l'empresa cervesera Budweiser que amb el seu anunci 'Puppy Love' ha aconseguit 55 milions de visites. La relació entre un cadell i un cavall fa les delícies de la xarxa.

8. 'Devil Baby Attack' (El bebè diabòlic)

Una altra vegada una broma es cola al top de Youtube d'aquest 2014. Creat per DevilsDueNYC, el 'bebè diabòlic' controlat per un robot a distància va espantar les persones que passejaven per Nova York i 48 milions d'usuaris a la xarxa.

9. 'Goku vs Superman'

El toc més friqui d'aquest rànquing el porta la batalla de rap entre dos dels personatges més mítics en el món dels dibuixos i el cine: Goku i Superman. La batalla musical sobre les gestes d'aquests dos personatges representada per dos rapers disfressats ha estat reproduïda per 40 milions de persones.

10. '10 hores caminant a Nova York sent dona'

Una de les últimes incursions a la llista ha estat aquest experiment social realitzat per Soshana Roberts. En el vídeo es mostra com la protagonista és assetjada verbalment fins a 108 vegades. Segons els creadors del vídeo, l'objectiu és denunciar l'assetjament que pateixen les dones. El resultat ha estat 37 milions de visualitzacions.

En territori espanyol, els vídeos amb més reproduccions tenen algunes modificacions. 'La que has liao pollito' i 'elRubius', entre els vídeos més vistos:

'La que has liao pollito'

Un dels vídeos més tendres d'aquest 2014 és el que protagonitzen una nena i la seva emprenyada amb el pollet que no la deixa treballar. L'expressió 'La que has liao pollito' s'ha convertit en un recurs habitual en les converses quotidianes dels espanyols.

'Troll a Chatroulette'- elRubiusOMG

Notícies relacionades

El 'youtuber' més important d'Espanya es cola en aquest rànquing amb un dels seus vídeos estrella: 'chatroulette'. Amb el seu peculiar sentit de l'humor, 'elRubius' fa enfadar persones de tot el món davant de més de 9 milions de persones.

Això sí, el vídeo espanyol amb més reproduccions és Pocoyó y sus episodios completos amb 27 milions de visites.