Creixement intern

El reflex de l’aposta per la diversitat de gènere

«La diversitat és el factor clau per atraure i desenvolupar el talent dins de les organitzacions empresarials»

Carme Sabrí

Directora de Recursos Humans en la Direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank. Treballa en l’entitat financera des del 1998.

El reflex de l’aposta per la diversitat de gènere
1
Es llegeix en minuts

La carrera de Carme Sabrí no s’entén sense la seva vinculació a CaixaBank. Des que va emprendre la seva carrera professional, fa 23 anys, l’empresària ha dedicat tot el seu talent i coneixement a l’entitat financera. El seu recorregut i èxit professional són el reflex de l’aposta per la diversitat de gènere per part del banc que es tradueix, avui dia, en un 41% de dones en posicions directives i en el reconeixement per part de l’índex internacional de Bloomberg 2021 com l’entitat nº1 al món en igualtat de gènere.

Notícies relacionades

Actualment, Sabrí ocupa el càrrec de directora de Recursos Humans en la Direcció Territorial de l’entitat a Barcelona. Després d’ocupar diverses posicions a l’àrea de negocis de l’entitat, el 2013 l’empresària va agafar les regnes de la direcció agrària de CaixaBank, i en un any i mig es va encarregar del lideratge del programa Agrobank. Una responsabilitat que va implicar reptes com la visibilització i el reconeixement del paper de la dona al sector agrari a través de diferents convenis que firmo amb diferents associacions del territori. De fet, tal com assegura la directiva, fa 10 anys, la presència femenina en aquest sector no superava el 3,5% i, actualment, el percentatge ha crescut fins a assolir el 10%.

Malgrat això, Sabrí reconeix que allò que l’ha fet sentir més orgullosa al llarg de la seva vida professional és la passió que ha aconseguit transmetre a la seva filla per la feina. I és que, malgrat les dificultats –com la seva responsabilitat laboral i la mobilitat territorial que implicava la seva feina– la directora admet haver pogut conciliar la seva vida professional i familiar. Així mateix, aquesta voluntat per convertir-se en un referent per a la seva filla, s’ha ampliat a través de la participació en el programa Wengage, destinat a impulsar la igualtat de gènere i a reforçar el rol de les dones a l’empresa i a la societat.

Temes:

eWoman