«ÉS UN PARTIT AL 50%», DIU EL TÈCNIC D’ITÀLIA

Mancini: «Espanya és extraordinària i Luis Enrique, un entrenador bravíssim»

  • «No ens podem convertir en Espanya així com així...», diu el seleccionador italià

  • «És injust que l’estadi no estigui format per una meitat d’espanyols i l’altra d’italians», afirma dolgut per l’absència d’aficionats dels dos equips

Mancini: «Espanya és extraordinària i Luis Enrique, un entrenador bravíssim»
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Itàlia arriba embalada a la semifinal de l’Eurocopa contra Espanya. Arriba embalada a Wembley, conscient que ha retornat a l’elit del futbol continental després de caure a l’abisme de no classificar-se ni tan sols per a l’últim Mundial de Rússia-2018. La ‘squedara azzurra’ hi arriba orgullosa perquè ha reconnectat el pont de les emocions amb els ‘tifosi’, entusiasmats com estan per l’obra construïda per Roberto Mancini en temps rècord.

No ha perdut un partit dels 32 últims que ha disputat. En aquest torneig en suma cinc de cinc, caminant amb pas ferm cap al xoc amb Espanya. «Sabem que no serà fàcil», ha dit Mancini a l’arribar a Londres, envoltat de les màximes condicions sanitàries, dins d’una estricta bombolla ordenada per la UEFA.

«No podem pensar que arribarem a l’estadi i guanyarem. No serà tan fàcil»

Mancini, seleccionador italià

«Nosaltres som Itàlia i tenim el nostre propi estil. No ens podem convertir en Espanya així com així. Ells tenen un estil molt definit i nosaltres som Itàlia», ha volgut recalcar el tècnic, que ha posat un segell ofensiu i divertit al joc del seu equip.

Però no se sent ni tampoc es veu favorit, com creu l’afició italiana. «És un error que s’ha d’evitar demà. No podem pensar que arribarem a l’estadi i guanyarem. No serà tan fàcil, sabem que s’ha de fer un gran partit».

«Serà un partit difícil, com ja ho va ser el de Bèlgica. Però Espanya és diferent de Bèlgica, i per això l’hem de preparar de manera diferent»

Roberto Mancini, seleccionador italià

«Espanya és un gran equip. Si ells i nosaltres hem arribat fins aquí, és perquè ho hem merescut. El percentatge de favorit és a la meitat. Al 50%», ha dit el seleccionador italià, que ha lamentat l’absència de Spinazzola, que ha sigut operat avui mateix a Finlàndia de la greu lesió al tendó d’Aquil·les.

En defensa d’Inmobile

«Serà un partit difícil, com ja ho va ser el de Bèlgica. Però Espanya és diferent de Bèlgica, i per això l’hem de preparar de manera diferent», ha indicat Mancini, abans de bolcar-se en elogis cap al rival que tindran aquest dimarts a Wembley. «És un equip extraordinari des de fa anys, tot i que ara estigui vivint un canvi generacional», ha afegit.

«Luis Enrique és un entrenador bravíssim i no només perquè ha vençut la Champions, sinó perquè el seu equip juga bé a futbol, això és el que és fonamental. Això és el que demostra la bravura d’un tècnic», ha dit Mancini, dolgut perquè la UEFA no ha deixat entrar aficionats italians ni espanyols a la semifinal. «És molt injust, però millor que hi hagi públic que que estigui buit. És injust que l’estadi no estigui format per una meitat d’espanyols i l’altra d’italians».

Notícies relacionades

Després, ha volgut sortir en defensa d’Inmobile, que està sent molt criticat per la seva falta d’encert. «Ciro té encara la Bota d’Or si no m’equivoco, no...», ha recordat el seleccionador italià per protegir el davanter de la Lazio, que ha firmat dos gols. Ha disparat molt (16 trets) però sense cap punteria. Només tres han anat a porteria, cinc han sigut bloquejats pels defenses i vuit no han trobat el camí dels tres pals.

«En els últims anys ha sigut qui més gols ha marcat i sol passar, tant en un Europeu com en un Mundial, que el més criticat és el que resol els partits i fins i tot el torneig. Estem molt tranquils en aquest sentit». Amb 11 gols, Itàlia és la segona selecció més eficaç de l’Eurocopa, només superada per Espanya, que suma 12 gols, tot i que tres han sigut marcats pels rivals en pròpia meta.