Eurocopa 2021

Luis Enrique: «Aquesta selecció pot amb tot»

  • El vestidor espanyol es va alliberar després de l’èpic pas a les semifinals que premia un grup que ha patit tota mena de vicissituds des de l’inici de la concentració.

  • «Ja vaig dir que érem una de les vuit aspirants al títol. Ara ja som una de les quatre. Es tracta de disfrutar», resumeix Luis Enrique. 

Suiza - España

Suiza - España / Kiko Huesca / Efe (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La cara de Luis Enrique després del penal fallat per Busquets no convidava a la glòria. El seleccionador, sempre optimista i enèrgic, estava abatut. Era el sisè penal consecutiu que fallava Espanya. El panorama pintava malament. Sommer, el porter suís, era un especialista consumat en la matèria, però ‘la Roja’ també té un valuós talismà sota pals. Unai Simón va contrarrestar qualsevol desgràcia per canviar la cara de Luis Enrique i la de tots els espanyols.

Mikel Oyarzabal va ser l’encarregat de certificar el bitllet a les semifinals de dimarts. Abans, Unai Simón havia aturat dos penals, mentre Vargas havia enviat el seu llançament als núvols. El jugador de la Reial va recollir el testimoni de Cesc Fàbregas, l’home que va certificar l’adeu d’Itàlia en els quarts de final del 2008 i va acabar amb totes les malediccions que envoltaven una selecció que va iniciar un cicle d’èxits meravellós. Després caurien Rússia i Alemanya en una ruta que aspira a repetir ‘la Roja’. 

«Una gran alegria»

Cinc tandes de penals ha afrontat Espanya en la història de l’Eurocopa i en quatre va sortir victoriosa (1984, 2008, 2012 i la d’ahir). Només va caure el 1996 davant Anglaterra. Ara toca reforçar una altra estadística favorable. És la sisena vegada que la selecció arriba a les semifinals entre eurocopes i mundials. En les cinc anteriors va aconseguir el bitllet per a la final. 

«Encara bo que les ocasions les va fallar Gerard Moreno. Si és Morata l’empaleu»

Luis Enrique / Seleccionador d’Espanya

Allà estava Luis Enrique amb la seva samarreta del Naranjito per valorar un altre pas endavant de la seva selecció. «S’ha patit moltíssim, tampoc esperàvem una desfilada militar. Unai Simón ja va demostrar de quina pasta està fet. M’emporto un gran alegria veient que ha sigut l’heroi del partit», va afirmar el seleccionador, molt serè en les seves reflexions.

«Jo ja vaig dir que érem una de les vuit seleccions que optàvem al títol. Ho vaig dir sense exagerar. Ara ja som una de les quatre. Es tracta de disfrutar, descansar i preparar-nos per a Londres. Hem superat totes les adversitats des de l’inici de la concentració. Aquesta selecció pot amb tot», va afegir l’asturià, que també va llançar un missatge a la premsa. «Estic molt content amb el treball de Gerard Moreno. Encara bo que va fallar ell les ocasions. Si és Morata l’empaleu».

Els «ous» d’Unai Simón

El vestidor va embogir per la classificació. «Ens mereixíem guanyar abans de la pròrroga. El futbol ha sigut just», va apuntar Unai Simón, protagonista d’una cantada tremenda a vuitens. «És un moment d’eufòria, he tret la ràbia que tenia dins», va afegir el porter de l’Athletic, que va recordar els dos penals que va aturar contra el Betis en els quarts de la Copa.

«Si algú em diu això fa mesos li diria que està boig. És un somni viure aquesta Eurocopa amb Espanya»

Pedri / Jugador del Barça

 

Notícies relacionades

«Ens ho mereixem per tot el que hem patit. Ara em sento alliberat. Si no haguéssim passat m’hauria menjat molt el cap», va dir Gerard Moreno, que va transformar el quart penal. El cinquè va ser per a Oyarzabal. «Ningú donava un duro per nosaltres, ara tenim un país al darrere, però volem més, no pararem». 

Els més veterans van recordar decepcions recents, com Koke, que va fallar un penal en la tanda de l’últim Mundial contra Rússia, l’amfitrió. «Ens va fer molt mal. Ara hem viscut l’altra cara. Unai Simón té uns ous així», va dir l’interior de l’Atlètic. «Si algú em diu això fa mesos li diria que està boig. És un somni viure aquesta Eurocopa amb Espanya», va concloure Pedri.