«NO OBLIDARÉ MAI EL PARTIT DE CROÀCIA»

Unai Simón «M’he martiritzat una mica, he vist el gol sis o set vegades»

Unai Simón «M’he martiritzat una mica, he vist el gol sis o set vegades»
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No es va amagar al camp. Ni, tampoc, a fora. «M’he martiritzat una mica i l’he vist sis o set vegades. No li trobo explicació». Encara està torturant-se Unai Simón, el porter de la selecció. Busca i no troba explicacions al que el va passar al Parken de Copenhaguen quan Pedri, des del mig camp, li va enviar la pilota perquè la controlés tranquil·lament, sense sentir-se pressionat per cap jugador croat.

Ni explicació. Ni excuses vol buscar, tampoc. «No em molestava el sol, se’m va empassar... Intento donar sortida a la pilota amb el control i en lloc de deixar-la morta... sense més ni més. És un accident», ha reconegut el meta de l’Athletic, que va viure una tempesta d’emocions en aquest duel que va portar la selecció als quarts de final, ja instal·lada a la ciutat russa de Sant Petersburg per enfrontar-se aquest divendres a la Suïssa que va enviar França, la campiona del món, a casa seva.

«Futbolísticament va ser el partit més important de la meva vida. No l’oblidaré mai», ha reconegut el porter basc, decisiu en l’error de l’1-0 davant Croàcia i més decisiu encara amb dues aturades clau i un excel·lent joc amb el peu, que va donar origen a l’1-2 d’Azpilicueta.

«Cada dia soc millor porter. Hi ha petites coses que pots millorar, però soc millor que ahir i pitjor que demà. No soc el porter del primer gol que vam encaixar»

Unai Simón

«Aconseguir capgirar-ho junts va ser una mostra de la personalitat que té aquest equip», ha dit Unai Simon. «Cada dia soc millor porter. Hi ha petites coses que pots millorar, però soc millor que ahir i pitjor que demà. No soc el porter del primer gol que vam encaixar», ha remarcat. 

El recolzament de De Gea

Acabada la primera part, encara torturant-se per aquesta majúscula fallada, Unai Simón va detectar que en el centre del camp, i ja camí dels vestuaris, l’estava esperant David de Gea, el porter del Manchester United, titular a l’Eurocopa del 2016 i el Mundial de Rússia-2018, suplentíssim ara. «Es va quedar a esperar-me, em va tranquil·litzar molt el que em va dir», ha confessat.

¿Què va dir De Gea a Unai Simón? Ni un ni l’altre han volgut revelar-ho. «M’ho quedo per a mi, però em va ajudar molt», ha indicat el porter de l’Athletic, feliç pel recolzament que ha rebut dels seus companys. «M’han acompanyat molt. Aquest grup és un luxe. Diu molt del grup que tenim. Aquests partits els guanyen els equips, no les seleccions...»

I feliç, a més, perquè Espanya ha retrobat el camí adequat en el torneig. «En aquesta Eurocopa som els que menys ocasions ens generen. Tenim bona defensa i també tenim molt la pilota, ens generen poques oportunitats», ha indicat Unai Simón, recordant «l’alegria» que va rebre al Parken del Copenhaguen, just després de l’error.

«Luis Enrique és el principal artífex de tot això. Ens guia per on hem d’anar. Anem de la mà i ell ens ha transmès tot això»

Unai Simón

Notícies relacionades

«Aquests aplaudiments van ser una pujada de moral. Em van animar molt perquè amb la fallada va ser una davallada. Al final, em van donar molta energia i els estic molt agraït», ha reconegut el porter titular de la selecció, una responsabilitat que li ha conferit Luis Enrique, malgrat les crítiques que va aixecar aquesta decisió de l’asturià.

«Luis Enrique és el principal artífex de tot això. Ens guia per on hem d’anar. Anem de la mà i ell ens ha transmès tot això», ha precisat el porter de l’Athletic.