Segon empat d’Espanya

Luis Enrique: «Fallar el penal ens va carregar de pressió»

  • El seleccionador admet «una sensació de desesperança» després de l’empat contra Polònia, però remarca el fet que Espanya continuï depenent de si mateixa per accedir a vuitens

Luis Enrique: «Fallar el penal ens va carregar de pressió»

EFE

2
Es llegeix en minuts

Luis Enrique, seleccionador espanyol, va admetre la falta d’experiència en el seu grup de jugadors, que va dir es «va carregar de pressió» després de fallar el penal i encara un «‘match ball’ per seguir endavant» davant Eslovàquia, després de dos empats en les dues primeres jornades

«És una reflexió correcta», va dir sobre si a Espanya li falta experiència per manejar els partits. «Hi ha un moment clau després d’encaixar el gol en una acció bona de Lewandowski, en la següent jugada, i és el penal. Si haguéssim marcat hauria canviat el partit», va analitzar. 

«Ha sigut al revés i fallar-lo ens ha carregat de tensió. Hem generat alguna ocasió, més des de la força i ànim que des del futbol. Però recordo l’última de la primera part, de Gerard Moreno, que hauria sigut determinant. Em quedo amb les ganes dels meus jugadors i arribem al tercer partit, que és un ‘match ball’, per seguir endavant. Tots depenem de nosaltres mateixos». 

Els problemes que està tenint la selecció espanyola a l’Eurocopa no sorprenen Luis Enrique, que va recordar que ja van tenir problemes aquest any contra rivals de menor entitat a l’inici de la fase de classificació al pròxim Mundial. 

«Esperava tenir 6 punts i 0 gols encaixats, com la resta de seleccionadors, però la realitat és aquesta. El primer partit vam merèixer molt més i avui el resultat, tot i que no és just, tampoc reflecteix res injust. Això és futbol d’alt nivell, al març vam tenir problemes contra rivals inferiors als que hi ha en aquest torneig. Arriben moments decisius en el tercer partit: si guanyem ens classificarem, si no estarem eliminats», va dir. 

El tècnic asturià va admetre que se’n va de La Cartuja amb «una sensació de desesperança» perquè esperava el triomf, però va dedicar elogis a Polònia i el seu plantejament. 

«Esperava que poguéssim fer un partit millor i donar una alegria a l’afició, però cal reconèixer el treball de Polònia. Ens han tancat l’opció de progressar i ens han fet un partit difícil», va reconèixer. 

Notícies relacionades

«M’ha agradat Polònia, m’ha semblat més complicada que Suècia. Si fos un combat de boxa, en els punts crec que Espanya ha merescut guanyar, però Polònia podia haver guanyat el partit perquè l’ha fet molt complet i ens ha generat problemes», va afegir. 

Luis Enrique va defensar que als seus jugadors no els va faltar valentia per buscar les victòries ni en les disputes. «No crec que al meu equip li hagi faltat agressivitat, tenim un perfil de jugadors capacitats per jugar bon futbol ofensiu i ser bons en la pressió. Els duels han estat bastant repartits. Avui hem tingut moltes més complicacions que contra Suècia».