EMPAT D’ESPANYA CONTRA POLÒNIA

Amb Gerard Moreno tampoc

  • La titularitat del català era un clamor que Luis Enrique va atendre i, del seu bracet, va arribar el gol de Morata i la pacificació momentània dels retrets, però el del Vila-real va generar i va fallar la millor opció de revertir l’empat polonès i, al final, tornen les recriminacions a la selecció

Amb Gerard Moreno tampoc

Lluís Gene / AFP

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Una vegada superada la crítica preventiva després de la publicació de la llista de convocats, no hi havia cap demanda entre els aficionats descontents amb el seleccionador per la necessitat que Gerard Moreno fos titular. Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, va coincidir la decisió de Luis Enrique amb el clamor popular, i el resultat va ser que, l’altre gran destinatari dels retrets de l’afició, Morata, va trobar el gol anhelat. «M’és igual marcar, hem empatat», va reaccionar el davanter després del partit. 

Mentre el madrileny i l’entrenador celebraven junts, en segon pla hi havia el culpable d’haver mitigat i resolt els focus de dissensió a la selecció, almenys mentre va durar la victòria momentània d’Espanya. «Morata ha fet moltes coses, bé, també als partits anteriors. El gol és una anècdota que li va molt bé al davanter i jo m’alegro que hagi marcat», va insistir Luis Enrique. Després va aparèixer Lewandowski i el català va forçar, i va enviar al pal, la millor ocasió per guanyar que va tenir la selecció. Això va ser abans d’anar-se’n a la banqueta i deixar sobre el camp una selecció que va arribar molt a l’àrea rival, però va ser una mica més lluny del gol, fins a acabar empatant. «Un altre partit que se’ns escapa. No sé què més dir. Hem tingut ocasions per guanyar-lo, però el futbol és així», va reconèixer un abatut Morata a Tele5. 

Males sensacions

No va empatar Espanya i fins i tot amb el seleccionador atenent les pregàries populars, a Luis Enrique li van sortir les coses. Ara els focus de dissensió es traslladen a la debilitat defensiva, trasbalsada davant un sol jugador, però també seguiran sobre un Morata que va deixar escapar dues ocasions a la segona part, i davant les decisions d’un Luis Enrique que, havent de marcar per guanyar, va acabar el partit sense cap dels seus dos davanters sobre el camp. «No tinc les millors sensacions. Hem sigut superiors, però no prou», va dir Luis Enrique. 

Després del segon empat en dos partits, les sensacions que li queden a Espanya tenen més a veure amb la frustració que amb la il·lusió, i el repte és arribar amb l’obligació de guanyar a l’última jornada. «La part positiva és que depenem de nosaltres i ho afrontarem com una final», va reconèixer Rodri.

L’exigència que l’afició feia a Luis Enrique era que Gerard Moreno fos titular, amb o sense Morata, i la demanda estava més que justificada: perquè amb el Vila-real ha sigut el davanter nacional més golejador, amb 30 gols entre la Lliga i l’Europa League, a més que va acabar el curs al seu club en un estat de forma envejable, el mateix que va posar en escena a la seva primera titularitat a l’Eurocopa, aixecant un títol europeu.   

Notícies relacionades

El Gerard va aportar tot el que el seleccionador demana a un extrem: amplitud, velocitat, desbordament i intensitat, però el davanter del Vila-real coopera, amb l’idil·li que té aquesta temporada amb el gol, en aquesta tasca executora en què Espanya acumula problemes. 

L’atacant de Santa Perpètua de Mogoda és una ajuda inestimable per a Morata, a més d’assistent involuntari en el gol que va redimir el madrileny, és un altre focus de perill a l’àrea rival, una opció per a la rematada tan nociva com la millor d’una selecció sense gaire acabament. A més, va fer millors tots els qui van jugar al seu voltant, des de Morata fins a un omnipresent Llorente, això mentre va ser sobre la gespa. «És veritat que els últims minuts han sigut pitjors per a nosaltres», va reconèixer Sarabia.