ENTREVISTA AMB DANI OLMO

Entrevista amb Dani Olmo: «He construït la meva mentalitat i la meva manera de jugar»

  • L’internacional de Terrassa, jugador de l’RB Leipzig, arriba al segon partit de l’Eurocopa com a titular i una de les esperances gol d’Espanya

Entrevista amb Dani Olmo: «He construït la meva mentalitat i la meva manera de jugar»

David Castro

4
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Criat a La Masia, Dani Olmo (Terrassa, 1998) va abandonar el Barça amb 16 anys per agafar un camí atípic, a través de Croàcia, que l’ha portat a instal·lar-se a l’elit del futbol europeu amb 23 d’acabats de complir: important a l’RB Leipzig alemany, amb el qual va arribar la temporada passada a semifinals de la Champions, i titular amb Espanya a l’Eurocopa. 

¿Com us sentiu dins de l’equip davant el que queda, després de començar l’Eurocopa amb empat contra Suècia?

«Estem bé, motivats. Sabem que no va ser el millor inici possible, però encara tenim dues oportunitats, sense anar més lluny al partit contra Polònia. Sabem que depenem del que fem nosaltres i jugar amb la nostra gent a la grada és un plus més, que ens motiva per guanyar»

El primer dia a Sevilla, amb les condicions de la gespa, l’afició... però sense gol ¿Amb quines sensacions vau acabar? 

«Està clar que el dia del partit no estàvem contents, ni satisfets, però cal ser positiu. Crec que, en línies generals, no vam fer un mal partit i vam tenir bastantes ocasions, però no les vam poder ficar. Això també ens motiva per continuar treballant, perquè les ocasions les creem, només cal ficar-les»

Aquest és el principal element de crítica cap a la selecció, la falta de gol...

«La responsabilitat és de tots, perquè som un equip. Qualsevol pot marcar i qui marqui no és important. La part positiva és que creem moltes ocasions, en les quals no vam estar molt encertats, però cal continuar treballant perquè arribarà. Si continuem jugant com ho estem fent, arribaran els gols». 

Però el que s’està emportant la major part de les crítiques és Álvaro Morata, titular per davant d’un desitjat de l’afició com és Gerard Moreno. ¿Què li semblen les crítiques que ha patit per aquesta ocasió fallada?

«Per a mi és un grandíssim jugador i sempre ha fet molts gols i importants per a tots nosaltres. Perquè hagi fallat aquesta ocasió contra Suècia no se l’ha de destrossar tant, estic segur que marcarà molts gols més»

¿Creu que podem veure aviat junts a l’onze inicial Gerard Moreno i Morata? 

«Això no és cosa meva, això ho decideix el míster. Al final, els dos jugadors són de gran nivell i ens ajudaran moltíssim»

Vostè és un dels que ha aportat gols en els últims partits de la selecció, sobretot amb trets gairebé des de qualsevol lloc...

«Quan veig algun espai, intento aprofitar-ho. Tinc confiança en el xut, de curta i de llarga distància, així que quan puc intento fotre-li». 

Entre positius, vacunes, bombolles alternatives, tests diaris... ¿ha sigut una de prèvia d’Eurocopa molt moguda?

«No ha sigut una setmana gaire normal, però tampoc és una excusa. Des del primer dia estem centrats en el futbol i crec que contra Suècia vam demostrar l’ambició que tots tenim per guanyar, tot i que al final no va poder ser. No se li han de donar més voltes, tenim dos partits més que, si els guanyem, estarem a vuitens»

També se li atribueix a aquesta selecció que no té un bloc reconeixible, sense massa titulars fixos, però vostè és un dels més assentats en els plans de Luis Enrique...

«El nivell de la plantilla és molt gran, pot jugar qualsevol, i això també és una motivació per a tothom. No crec que hi hagi cap fix, ni cap titular indiscutible a la selecció» 

¿Sent des de dins del vestuari, com es veu des de fora, que a aquesta selecció encara li falta un punt d’experiència per competir pel títol? 

«Des de dins no ens adonem del que diu la gent de fora. Sabem el que som, i el que podem fer. Tenim molta confiança en nosaltres, crec que tenim un grup increïble amb el qual podem fer moltes coses i molt bones»

Però hi ha ja demostracions d’un gran nivell en aquesta Eurocopa, sobretot per part de França. ¿Creu que hi ha seleccions per davant d’Espanya, tot i que només sigui per experiència?

«No ens veiem inferiors a cap selecció, al contrari, hem de confiar en el que tenim i en el que tindrem, perquè som una selecció jove que també té molt futur per davant. Som Espanya i optem sempre al màxim»

¿Té a veure aquesta ambició seva, amb tant ímpetu, amb la seva història atípica al món del futbol i com ha arribat a ser un jugador important a Alemanya?

«Al final, he construït la meva mentalitat i la meva manera de jugar durant el camí, tant al Barça, com al Dinamo de Zagreb, com ara a Alemanya: de tot m’he emportat moltes coses. He estat molts anys tant a Barcelona, com a Croàcia, he après molt allà i puc dir que ara soc el jugador que soc per ells»

Ha explicat moltes vegades que va sortir del Barça amb 16 anys perquè volia tenir l’oportunitat en un equip professional. ¿Quant el va fer madurar i el va endurir anar a Croàcia tan jove? 

«Et fa madurar molt abans, i aprendre moltíssim, estar amb 16 anys al primer equip i entrenar amb professionals que juguen Champions, al màxim nivell. El Dinamo m’ha donat moltíssim i li estaré sempre agraït».

Notícies relacionades

Ara, vistos els resultats, ¿està satisfet d’haver agafat aquell camí?

«Arribar a ser professional i a la selecció era l’objectiu quan vam decidir anar a Croàcia, i es pot dir que ho he aconseguit, però està clar que queda molt camí per recórrer. Ningú em regalarà res i jo tinc clar que si jugo i ho faig bé al meu club, al final tindré l’oportunitat de venir a la selecció».