Sancho, Rashford i Saka

Insults racistes a jugadors d’Anglaterra que van fallar als penals

Insults racistes a jugadors d’Anglaterra que van fallar als penals

EFE / Facundo Arrizabalaga

2
Es llegeix en minuts
France Presse

L’Associació de Futbol anglesa va dir estar «consternada» i que li feien fàstic els comentaris racistes difosos a les xarxes socials contra els jugadors Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka després de la derrota de la selecció d’Anglaterra contra Itàlia aquest diumenge a la nit a la final de l’Eurocopa.

Els tres jugadors van fallar als penals després que la tensa final acabés 1-1 després de la pròrroga. Així Itàlia va arrabassar a Anglaterra el seu somni de recuperar la copa després de 55 anys i va aconseguir la segona Eurocopa.

«Ens fa fàstic que alguns dels membres del nostre equip, que ho han donat tot per la samarreta, hagin sigut blanc d’agressions discriminatòries a la xarxa després del partit d’aquesta nit», va dir diumenge l’Associació de Futbol (FA, per les seves sigles en anglès). «Donem suport als nostres jugadors», va afegir.

«La FA condemna enèrgicament totes les formes de discriminació i està consternada pel racisme a les xarxes socials contra alguns dels jugadors d’Anglaterra», va afegir l’Associació Anglesa de Futbol en un altre comunicat.

«Diem amb la màxima claredat que qualsevol que estigui darrere d’un comportament tan repugnant no és benvingut entre els seguidors d’aquest equip».

Investigació policial

La policia de Londres va afirmar estar «investigant» les publicacions «insultants i racistes».

Des de fa mesos, el futbol anglès s’enfronta a un fenomen de racisme a les xarxes socials contra jugadors considerats responsables de la derrota del seu equip.

El maig passat, la FA va exhortar el Govern britànic a legislar sense demora per obligar les xarxes socials a actuar contra els insults ‘online’ arran d’una violenta campanya contra Marcus Rashford.

Per alertar sobre el racisme en línia, la FA, els clubs de la Premier League, de la Segona Divisió i de la Superlliga femenina, juntament amb les organitzacions representatives dels jugadors, àrbitres i entrenadors, i altres esports com el rugbi i el criquet, van decidir no alimentar els seus comptes a les xarxes socials des del divendres 30 d’abril fins al dilluns 3 de maig.

Notícies relacionades

La final de diumenge va estar marcada per incidents amb aficionats sense entrades que van aconseguir entrar a l’estadi forçant les tanques de seguretat i superant el personal de l’estadi.

Una escena de violència amb seguidors colpejant i trepitjant un home d’origen asiàtic als passadissos de l’estadi va ser filmada i difosa a les xarxes socials.