EUROCOPA 2021

Països Baixos es diverteix a costa de Macedònia del Nord (0-3)

Depay marca el primer gol i Wijnaldum els altres dos en un partit en el qual els neerlandesos ja estaven classificats i els balcànics eliminats

  • Depay marca un gol i Wijnaldum n’anota dos en un partit en el qual els neerlandesos ja estaven classificats i els balcànics eliminats

  • Àustria bat Ucraïna amb un gol de Baumgartner i es classifica segona del grup C, cosa que l’aparella amb Itàlia a vuitens

Països Baixos es diverteix a costa de Macedònia del Nord (0-3)

Marius Becker / Dpa

1
Es llegeix en minuts

El grup C de l’Eurocopa ja ha acabat. Es coneixia que Holanda seria primera i que Macedònia del Nord estava eliminada. Ucraïna i Àustria lluitaven pel segon lloc, tot i que la perdedora conservaria opcions de classificació com a tercera.

Holanda va golejar Macedònia a Amsterdam, amb un gol de Memphis Depay, el flamant fitxatge blaugrana, que va obrir el marcador, i dos de Georginio Wijnaldum, no menys flamant fitxatge del Paris Saint Germain, i a qui també pretenia el Barça. Àustria superava alhora Ucraïna a Bucarest gràcies a un solitari gol de Baumgartner al rematar un córner (m. 21). Àustria, segona, s’enfrontarà dissabte (21 h.) a Itàlia a la catedral de Wembley (Londres). Holanda s’enfrontarà a un tercer dels grups D, E (Espanya, per exemple) o F.

Macedònia del Nord i Holanda disputaven un partit intranscendent. Del to amistós va donar fe la samarreta que els taronges van regalar a Goran Pandev, el capità macedoni, per la seva 122a internacionalitat en el partit del seu comiat amb la selecció. Complerts els 37 anys, l’altre gran veterà del torneig, Maarten Stekelenburg (38) anava a impedir-li el segon regal en forma de victòria. O d’empat. L’homenatge l’hi van fer els seus companys formant un passadís de comiat al ser substituït.

Notícies relacionades

Frank de Boer podria haver canviat mig equip, però va presentar l’onze titular perquè qualli amb aquest esquema tàctic tan discutit i que sembla ja tan apropiat amb dos laterals que semblen avions (sobretot Dumfries), dues puntes tan dinàmiques i un migcampista com Wijnaldum a qui li sobren cames per muntar una jugada d’atac i arribar a l’àrea rival per rematar-la. En va ficar dos el centrecampista només per seguir un parell de les infinites accions ofensives que va organitzar l’equip, que va anar consolidant la seva superioritat futbolística a mesura que passaven els minuts.

Després, amb el partit resolt, De Boer va esgotar les substitucions fins al punt de promoure el debut de Cody Gapko, de 22 anys, jugador del PSV Eindhoven.