Un gol de Griezmann evita la derrota de França a Budapest

• La campiona del món va ser molt superior a Hongria, que va resistir gràcies al recolzament de 60.000 seguidors

• Dembélé, que va entrar a la segona part com a revulsiu, va acabar substituït per unes molèsties

UEFA

1

La selecció hongaresa va sorprendre la francesa a l’arrencar-li un empat aquest dissabte (1-1) en el partit de la segona jornada del grup F de l’Eurocopa, disputat a Budapest amb 60.000 espectadors a les grades.

Attila Fiola es va erigir en l’heroi d’Hongria quan va avançar els seus, rere una bona paret amb Roland Sallai, just abans del descans (m. 45), mentre que el blaugrana Antoine Griezmann va aconseguir el gol de l’empat francès (m. 66) després d’una bona acció de Mbappé.

Benzema, desencertat

La campiona del món va ser clarament superior al bloc magiar, especialment a la primera part, en la qual va errar diverses ocasions. El madridista Benzema no va estar especialment encertat. En canvi, el quadro hongarès va marcar en la seva primera oportunitat.

Al minut 59, Dembélé, que acabava d’entrar per una aturada Rabiot, va estavellar una pilota al pal en la primera arribada a l’àrea. El jugador del Barcelona va haver d’abandonar el camp al 87 a causa d’una lesió muscular.

L’empat francès va arribar en una jugada afortunada. Lloris va treure un llarguíssim servei de porta que la defensa hongaresa no va saber atallar, la pilota va arribar a Mbappé, que va centrar ras, però després d’un rebuig d’un defensa la pilota va quedar morta i Griezmann va marcar a plaer.

A la caça de Platini

Aquest és el setè gol de Griezmann en una fase final d’una Eurocopa, empatant amb l’anglès Alan Shearer, i només per darrere de Platini amb nou i Cristiano Ronaldo amb onze.

El partit va ser després d’anada i tornada, amb els hongaresos buscant les seves opcions i sense especular amb el marcador, mirant de jugar, malgrat les seves limitacions, i plantant cara als campions del món.

Una altra jugada de vertigen de Mbappé per l’esquerra dins de l’àrea va acabar amb un xut que Gulacsi va rebutjar. De nou, com contra Portugal, el porter de l’RB Leipzig va ser un dels millors del seu equip i fonamental per arrencar un empat històric.