• La selecció germànica exhibeix la seva millor versió davant Portugal, que se la jugarà amb França en l’última jornada.

• El punta de la Juventus va avançar els lusitans, que van ser incapaços de frenar el vendaval ofensiu dels teutons.

UEFA

2

Havia arribat al torneig amb alguns dubtes i amb el nefast record del ridícul del Mundial de Rússia encara massa recent. La derrota contra França en el debut tampoc va ajudar, però Alemanya va donar aquest dissabte un cop ben fort sobre la taula. En l’última cita amb Joachim Löw a la banqueta, el bloc germànic vol recuperar la seva habitual fiabilitat. Davant Portugal es va donar un homenatge a Munic. Va començar perdent però es va emportar la victòria amb una lliçó de futbol (2-4).

La resolució del grup de la mort queda pendent de l’episodi final. Alemanya es troba en una posició favorable amb tres punts i el tancament contra Hongria el pròxim dimecres també a Munic. Portugal se la jugarà contra França a Budapest. Una derrota podria deixar els lusitans fora del torneig.

Miratge lusità

Ningú ho hauria dit quan aquest dissabte es van avançar amb el gol de Cristiano Ronaldo al quart d’hora de partit. L’exmadridista, que mai abans havia marcat davant els germànics en els seus quatre duels anteriors, va trencar una altra barrera. El que no va canviar va ser el signe final del partit. Portugal va tornar a caure per cinquena vegada.

Aquest gol de CR7 ja va ser un miratge veient l’inici devastador d’Alemanya, que fins i tot es va avançar els quatre minuts amb un golàs de Gosens anul·lat pel VAR. Hi havia fora de joc de Gnabry. Aquesta decisió no va afectar el banda esquerre de l’Atalanta, que va completar una actuació excel·lent. Nelson Semedo va repetir les seves nefastes actuacions de la seva època blaugrana en les grans cites. El lateral lusità, ara al Wolverhampton, va ser un amic per a Alemanya.

Remuntada en quatre minuts

El domini teutó va acabar trobant premi. En només quatre minuts, els homes de Löw van remuntar el joc amb dos autogols de Rubén Dias i Guerreiro. Amb Kimmich i Gosens entrant com punyals per les bandes, Alemanya va desarborar Portugal, que tampoc va poder contenir el talent de Havertz i Gnabry.

L’equip germànic no va reduir la seva intensitat després del descans. L’objectiu era certificar el triomf al més aviat possible. Havertz, campió d’Europa amb el Chelsea, va rematar un centre de Gosens per aconseguir el tercer i el carriler esquerre va liquidar el seu fantàstic partit firmant el 4-0 amb un cop de cap just abans de ser substituït.

França, líder

Amb la feina feta, Alemanya va baixar les revolucions i Jota va posar el 2-4 en un Portugal millorat amb Renato Sanches sobre el camp. Els lusitans se la jugaran contra França, que va patir a Hongria per sumar un punt davant 60.000 espectadors (1-1).

Fiola va avançar els magiars just abans del descans i Griezmann va evitar la derrota (m. 66). Dembélé va entrar com a revulsiu però va acabar substituït per unes molèsties. La campiona del món lidera el grup amb quatre punts.