Eurocopa 2021

Cristiano Ronaldo, contra la seva bèstia negra

  • L’astre portuguès s’enfronta aquest dissabte amb Alemanya per cinquena vegada en la seva carrera. Suma quatre derrotes, ple de minuts jugats i ni un sol gol. 

Cristiano Ronaldo, contra la seva bèstia negra

EFE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

A la seva cinquena Eurocopa i amb 36 anys ja a sobre, a Cristiano Ronaldo li queden pocs límits per batre i escasses barreres per fer caure. A l’estrena va firmar un doblet contra Hongria i es va convertir en el màxim artiller de la història del torneig superant Platini. Aquest dissabte (18.00 hores) li espera un altre desafiament a Munic, on es posarà a prova contra Alemanya, la seva gran bèstia negra en l’àmbit de les seleccions.

Quatre vegades s’ha enfrontat amb l’exjugador del Madrid amb el bloc germànic i en totes va sortir-ne escaldat. Quatre derrotes, ple de minuts jugats i ni un sol gol marcat. Són xifres nefastes per a un astre acostumat a tombar tots els murs. El germànic, de moment, se li resisteix.

Golejat al Brasil

És cert que CR7 va topar amb una de les millors versions d’Alemanya de la seva història. L’últim precedent, per exemple, va ser a la fase de grups del Mundial del Brasil-2014. Portugal va caure per 4-0. Abans, tampoc va tenir fortuna a l’Eurocopa del 2012 (1-0), l’Euro del 2008 (2-3) i el Mundial del 2006 (3-1).

La golejada contra els magiars deixa Cristiano a prop dels vuitens. Amb un punt contra Alemanya ho tindria a la mà. Una derrota ho deixaria tot pendent del fantàstic duel de l’última jornada contra França. Tampoc se li dona especialment bé la campiona del món a l’exmadridista, que ha jugat sis vegades contra els ‘bleus’ i només va aconseguir un triomf i un gol. Sense ser una meravella no és l’erm que marca els seus duels contra Alemanya.

La «matusseria» de Hummels

Set anys han passat de l’últim duel entre lusitans i germànics. No només repetirà Cristiano. A l’equip de Joachim Löw, es mantenen l’onze Neuer, Kroos, Müller i Hummels, que va marcar un dels gols al Brasil. També va anotar contra Hongria, però a pròpia meta, una desgràcia que no va ser bé rebuda per Bastian Schweinsteiger, tan àrid sobre el terreny de joc com en els seus comentaris. 

«Va ser una matusseriasense sentit», va deixar anar l’antic centrecampista, campió del món el 2014 amb Hummels. «Basti pot dir el que vulgui. Ara és analista», va apuntar el defensa del Dortmund, que va explicar una anècdota curiosa amb el seu fill de 3 anys com a protagonista.

Els germànics, sense marge

Notícies relacionades

«Afortunadament, encara no sap el que és un gol a pròpia porta. Ell pensa que si una pilota acaba a la xarxa sempre és bo. M’han dit que va celebrar el meu gol. Hauré d’ensenyar-li algunes coses més encara».

Aquest dissabte no hi ha marge per a més errors. Si Alemanya cau, trauria el cap un altre adeu en primera ronda com a Rússia, un comiat amarg que es vol evitar a l’última cita de Low.