Escòcia-República Txeca (0-2)

Schick condueix la victòria txeca contra Escòcia

El davanter del Bayer Leverkusen ha marcat dos gols, el segon, antològic

Schick condueix la victòria txeca contra Escòcia

EURO 2020

3
Es llegeix en minuts

Una exhibició, doblet inclòs, del davanter Patrik Schick, ha criticat el retorn a un gran torneig d’Escòcia i ha propiciat el primer triomf de la República Txeca a l’Eurocopa, abrillantat amb un gol escandalós, postulat ja com un dels millors de la competició, sinó el millor. I no ha passat ni de la primera jornada.

El davanter del Bayer Leverkusen ha recollit un rebot, una pilota perduda pel conjunt escocès i, des del mig del camp, des de gairebé 50 metres, ha executat un xut fort, potent, precís i col·locat, que ha deixat en evidència el porter local, David Marshall, avançat, fora de l’arc. Un llançament perfecte, impossible per al porter del Derbi County.

Només han transcorregut quatre dies des de l’arrencada de la competició, uns quants partits, i el segon gol de Schick ja apunta com el més excel·lent. Difícil contemplar-ne un de similar en el que resta d’Eurocopa.

En el minut 51

Anotat a l’inici de la segona meitat, en el minut 51, ha sigut el segon de Schick i el segon de la República Txeca, que ha pal·liat l’intent de reacció de la selecció d’Escòcia i que ha consagrat una arrencada de segona part més que agitada.

L’equip escocès, de tornada a una Eurocopa 25 després, ha intentat ser fidel als seus principis. Intensa pressió, entusiasme i joc directe. Ha sotmès en els minuts inicials el conjunt txec, més mesurat, amb menys presses. A base de força, d’acceleració i de pressió ha intentat arraconar els visitants, que, no obstant, han tingut la primera ocasió del partit amb un llançament de Patrik Schick després de recollir una pilota de Jakub Jankto. El xur, que ha obligat el porter David Marshall a deixar el seu segell, ha sigut la carta de presentació en el torneig de l’atacant del Bayer Leverkusen, autèntica referència de l’equip de Jaroslav Silhavy i home del partit.

El ritme ha baixat, ha entrat en escena Andrew Robertson i Escòcia ho ha notat. De les intervencions del lateral del Liverpool han arribat les millors ocasions del quadro de Steve Clarke, que ha acusat la baixa del defensa de l’Arsenal Kieran Tierney, lesionat. Lyndon Dykes ha llançat fora abans que, a la mitja hora, Robertson aprofités una centrada de Ryan Christie, que ha obligat el porter Tomas Vaclik a intervenir amb fermesa per primer vegada. El porter, que deixarà el Sevilla la temporada vinent, ha salvat l’equip i ha frustrat un grapat de vegades el conjunt de Clarke, desesperat.

Reacció escocesa

Estava en el seu medi Escòcia i anava justa la República Txeca, que ha fet caure l’entusiasme de Hampden Park a l’anotar a punt del descans. Després d’un córner, Vladimir Darida obre el joc a la dreta, per on arribava Vladimir Coufal. El lateral del West Ham ha centrat al punt de penal. Schick s’ha elevat, ha superat el seu marcador i ha rematat de cap a la xarxa.

Amb l’avantatge txec s’ha arribat al descans. El partit s’ha accelerat després. Escòcia ha recuperat l’empenta, l’entusiasme, però la seva precipitació ha propiciat un parell d’ocasions txeques que ha frustrat Marshall. Aquí ha arribat també la millor ocasió escocesa, amb un xut al pal de Jack Hendry i una altra gran intervenció de Vaclik, que ha evitat que arribés a la xarxa un desallotjament d’un company. Les ocasions anaven d’àrea a àrea. Sense remissió, sense parar. Fins que ha arribat l’obra d’art de Schick i el seu golàs des del centre del camp.

Clarke ha buscat solucions a la banqueta. Tots els que tenien pinta d’atac a la reserva han saltat al camp. No ha donat resultat. Hauria pogut marcar. Ho ha merescut en alguna ocasió. Però no ha tingut punteria davant un adversari còmode sobre el camp, amb les idees clares i amb la punteria de Schick, que ha desequilibrat el partit, ha marcat la diferència. La seva exhibició acosta la República Txeca a la segona fase.

La fitxa del partit

Escòcia: David Marshall; Jack Hendry (Callum McGregor 67’), Liam Cooper, Grant Hanley; Stephen O’Donell (James Forrest 79’), Stuart Armstrong (Ryan Fraser 67’), John McGinn, Scott McTominay, Andy Robertson; Lyndon Dykes (Kevin Nisbet 79’), i Ryan Christie (Che Adams 46’).

República Txeca: Vaclik; Vladimir Coufal, Tomas Kalas, Ondrej Celustka, Jan Boril; Alex Kral (Tomas Holes 67’), Tomas Soucek; Jakub Jankto (Adam Hlozek 72’), Vladimir Darida (Petr Sevcik 87’), Lukas Masopust (Matej Vydra 72’), i Patrik Schick (Michael Krmencik 87’).

Notícies relacionades

Gols: 0-1 m. 42 Schick; 0-2 m. 52 Schick.

Àrbitre: Daniel Siebert (alemany). Sense targetes.

Temes:

Escòcia