FRANÇA-ALEMANYA

França-Alemanya: Griezmann, Benzema i Mbappé, déu-n’hi-do

Amb el França-Alemanya d’aquest dimarts queda inaugurat el torneig: el campió mundial contra el tricampió de l’Eurocopa obren el grup de la mort que comparteixen amb Portugal, el posseïdor del títol.

França-Alemanya: Griezmann, Benzema i Mbappé, déu-n’hi-do

Kai Pfaffenbach / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Griezmann, Benzema i Mbappé. França no havia tingut mai una davantera així. Fa pànic de sentir. També espanta Alemanya, desapareguda de la primera fila dels pronòstics (cras error). El vigent campió mundial s’enfronta al tricampió de la competició, un duel d’alta volada que donarà per inaugurat el torneig quan es tanqui la primera ronda dels entremesos amb l’últim partit del dia (21 h).

Amb els dos països litigarà l’actual campió, Portugal, que iniciarà el rodatge amb la pobra Hongria, l’única selecció a la qual donen zero possibilitats d’aconseguir el títol, segons un estudi efectuat per experts en matemàtiques de les universitats d’Innsbruck (Àustria), Molde (Noruega) i les alemanyes de Dortmund i Munic. No és previsible que el futbol, tan agitat, destrossi aquest assenyat pronòstic.

Més probable és que Alemanya destrossi la predicció que sucumbirà davant França amb aquests tres mosqueters: un del Barça, un del Madrid i un del París Saint-Germain. Ni en els temps de Michel Platini, quan França es va coronar el 1984, ni en els de Zinedine Zidane, campió el 2000, tenia una davantera així. Avalada amb recanvis a la banqueta (Ousmane Dembélé, Wissam Ben Yedder, Oliver Giroud, Marcus Thuram), però sobretot al centre del camp: Golo Kanté, Paul Pogba i Adrien Rabiot seran els que els passaran bola.

Quatre gols de Griezmann

El context afavoreix el moment dolç de França, una de les poquíssimes seleccions que té un balanç de resultats favorable respecte a Alemanya. De 31 enfrontaments, França n’ha guanyat 14, per 8 empats i 9 triomfs d’Alemanya. Els germànics no vencen des del 2014, i en els dos últims duels més importants (la semifinal de l’Eurocopa 2016 i la Copa de les Nacions del 2018), va guanyar França per 2-0 i 2-1. Els quatre gols van ser de Griezmann. Sí, el mateix jugador del Barça.

Notícies relacionades

«Tenen grans davanters. Nosaltres haurem d’estar preparats per a situacions d’un contra un, ser agressius i marcar terreny», va dir Antonio Rüdiger, un dels centrals d’Alemanya. Campió de la Champions amb el Chelsea. Com Kai Havertz i Timo Werner, companys d’equip i selecció.

«Quan Mbappé arriba llançat, el sistema no té cap importància. El que serà essencial serà no deixar espais per a les contres», analitzava Toni Kroos, en un humil missatge impropi d’un internacional alemany.