La lliga de campions
El triplet passa per San Siro
El Barça de Hansi Flick es juga avui el pas a la final de la Champions de Múnic contra un Inter que ha recuperat Lautaro Martínez. Els blaugranes també podran comptar amb Lewandowski per a un duel transcendental.
«Hem jugat al Bernabéu i al Signal Iduna Park, i vam guanyar», recorda Olmo

El Barça va reservar nou titulars a la Lliga i l’Inter en va guardar deu. El Barça va vèncer al camp del cuer de Primera (1-2) i va preservar el seu avantatge al capdavant de la taula i l’Inter va derrotar al Hellas Verona, salvat del descens (1-0), per continuar pressionant el Nàpols i recuperar el liderat. Amb la virtual recuperació dels dos nous de cada equip -Lautaro es va entrenar per primera vegada amb el grup i Robert Lewandowski va entrar en la convocatòria-, les coordenades de la pròxima batalla ja estan dibuixades. Sense res negatiu que les distorsioni. Ni els lesionats, encara que les absències de Jules Kounde i Alejandro Balde priven el Barça dels seus laterals titulars.
"Hem de disfrutar d’una semifinal de Champions", va proclamar ahir Hansi Flick, calcant pràcticament el lema que va deixar encunyat Johan Cruyff al vestidor de Wembley el 1992. Es tracta, ara, d’"una gran oportunitat d’arribar a la final", un succés extraordinari que el tècnic alemany valora, tot i que ell ja la va disputar el 2020 amb el Bayern de Múnic. El Barça es va acomiadar un any abans, el 2019, amb una estrepitosa patacada al caure golejat per 4-0 a Liverpool, que va remuntar el 3-0 blaugrana de l’anada. Sis anys sense una semifinal haurà passat el club blaugrana quan, no fa tant, va jugar sis semifinals consecutives: del 2008 al 2013.
El nou emblema
Aquell Barça de Messi s’ha transformat en el Barça de Lamine Yamal. És l’emblema, potser conjuntural, de l’eliminatòria per la formidable actuació de l’anada. Itàlia, d’altra banda, ja el coneix des de l’Eurocopa.
"És un geni als 17 anys", opina Flick, viu el record de les seves transcendentals intervencions per igualar el 0-2 amb el qual es va avançar l’Inter. "És un talent d’aquests que neix cada 50 anys", va dir Simone Inzaghi aquella nit de Montjuïc, al veure esfumat el valuós avantatge que havia adquirit el seu equip abans que acabés el primer temps.
"El que més em va impactar d’ell al veure’l en directe és la seva velocitat de pensament; fins i tot abans de rebre la pilota ja sap què fer", va afegir Inzaghi ahir. Va precisar que prendrà mesures per anul·lar el juvenil blaugrana. Una serà reforçar les ajudes a Federico Dimarco, el lateral esquerre titular. L’home les necessitarà. Excepte que decideixi rellevar-lo per Carlos Augusto, com en el segon temps de Montjuïc. Al Barça preocupa la defensa dels córners, que faig tant mal van causar. La temptació és elevar l’alçada mitjana de l’equip amb una defensa formada per Eric, Araujo, Cubarsí i Iñigo.
A San Siro es disputa, tal com va definir Flick, "la final d’abans de la final", on els dos equips parteixen de zero amb el 3-3 de l’anada tot i que es juga, no obstant, en territori enemic. L’afició italiana va esgotar les 75.000 entrades; no obstant, més de 4.000 van ser comprades per culers de tot Europa entusiasmats amb el seu equip. No només això: el mite del triplet depèn del desenllaç de la nit italiana, com va afrontar el Barça de Guardiola al camp del Chelsea (2009) i el Barça de Luis Enrique (el 2015) a Múnic.
Jove però experimentat
Un panorama que no intimida, "sinó que motiva", va dir Dani Olmo. "Hem jugat al Metropolitano, al Bernabéu, al Signal Iduna Park, i vam guanyar i vam aconseguir el pas", va explicar el futbolista egarenc, resultats que han permès al Barça, juntament amb d’altres, conquerir dos títols (Supercopa i Copa) i estar en disposició d’afegir-ne dos més.
"És tal com m’imaginava que seria, tenia el pensament que podíem guanyar-ho tot", va confessar Olmo de les seves expectatives abans de tornar al Barça l’estiu passat. "Ha valgut molt la pena", va afegir, malgrat els inconvenients que ha tingut entre les lesions i la burocràcia de la inscripció de la seva fitxa. Val la pena perquè l’equip guanya, ell juga i es viu un ambient magnífic, de "festa" per la despreocupació dels joves, immunes a la pressió. L’han suportat tota la vida al créixer al Barça, obligats a una exigent educació de joc i resultats.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- La fuga d’agost del 2024 Sallent reconeix que els Mossos no van sospesar la fugida de Puigdemont
- Baròmetre municipal La vivenda supera la inseguretat com a principal problema dels barcelonins
- Tempesta judicial i política L’empresonament de Cerdán noqueja Sánchez, que no pot desviar el focus
- Lloguer Tres consells fonamentals per firmar un contracte de lloguer i no emportar-te sorpreses
- RELLEU GENERACIONAL L’envelliment dels metges d’Urgències pot portar al tancament de serveis en només cinc anys: «Seria un caos»
- 14. Fernández Borbalán i un CEO corporatiu lideraran el nou CTA remodelat al gust del Reial Madrid i els clubs
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó