Nadal i Alcaraz superen la primera crisi de parella
Els espanyols ja són a quarts després d’haver hagut de recórrer al desempat del súper ‘tie-break’ (6-4, 6-7 i 10-2) contra el resistent duet neerlandès.
Una parella no es forma d’un dia per l’altre. No n’hi ha prou amb dir "t’estimo", com qui diu "bon dia", per considerar que dos individus tenen una relació. Fa falta una mica més. Entre moltes d’altres, la necessitat més elemental és el temps. Estimar-se i conèixer-se menys que demà, més que ahir, temps per superar les crisis que apareixen al camí, siguin el leit motiv de la unió els sentiments o un objectiu comú, com és el cas de Carlos Alcaraz i Rafa Nadal a la cita olímpica de París.
Els dos millors tennistes espanyols de la història són en aquest procés, en el de ser una mica més que un "bon vent i barca nova". Necessiten madurar com a parella i això és el que estan fent, a contrarellotge, en aquest torneig olímpic que ja els té classificats per als quarts de final, després de derrotar els neerlandesos Wesley Koolhof i Tallon Griekspoor (6-4, 7-6 i 10-2). Al segon ja l’havia eliminat el dia anterior Alcaraz al torneig olímpic individual.
Però, és clar, les parelles es troben amb crisis. I han d’aprendre a superar-les. Això és precisament el que van fer un calorós dimarts parisenc contra els Països Baixos. Es van veure de sobte amb el segon set perdut al tie-break gairebé sense veure’l venir, i van reaccionar amb fermesa per amarrar la victòria al desempat del súper tie-break. Van veure el precipici molt de prop i es van abraçar per evitar-ho. Primera crisi de parella superada.
Sense el factor emocional
Si al debut, contra una parella més consolidada com era l’argentina de González i Molteni, se’ls va percebre (normal) una mica desordenats, més impulsats pel seu propi talent individual que per un veritable treball en equip, al duel d’ahir sota una calor asfixiant a la Suzanne-Lenglen van emetre senyals de ser una parella de dobles coordinada i compacta. Almenys en el procés d’arribar a ser-ho, tot i que els fos més complicat assegurar la victòria. La màgia, això sí, haurà d’esperar, si és que arriba, per més endavant.
A la segona cita, a més, tot va transcórrer sense el factor emocional amb què els va regar el públic de la Philippe Chatrier. Tot va ser molt més sobri i acadèmic, aquesta vegada contra una parella circumstancial i no habitual del circuit, fet que va contribuir al creixement del duet espanyol, al qual només li resten dues victòries per assegurar-se una medalla olímpica.
Va ser un partit, en tot cas, sense floritures ni ostentacions, una redacció d’estil purista escrita en tipografia sense serifa. El primer set, jugat per les dues parelles sense excessius riscos, es va desenredar al setè joc, quan Alcaraz va inventar una dreta guanyadora per segellar una ruptura de servei que els neerlandesos ja no van poder remuntar (6-4).
El comodí de l’experiència
El murcià, que va començar despert i àgil a la xarxa, tot i que una mica erràtic a l’hora de mesurar alguns moviments, es va anar apagant una mica a la segona mànega, el braç una mica més encongit. Va ser llavors quan Nadal va invocar el comodí de l’experiència per mantenir la situació sota control.
No van poder, no obstant, evitar que tot se n’anés el tie-break i que els neerlandesos s’hi imposessin, amb un Alcaraz amb signes de cansament i de falta de clarividència als cops. Ferits, van reaccionar a la crisi amb una contundència brutal, guanyant el súper tie-break de desempat per un contundent 10-2 contra uns rivals que en el moment de la veritat sí que es van veure desbordats.
Els seus rivals a quarts de final, quan falti un partit per la lluita per les medalles, seran els nord-americans Austin Krajicek (fill de l’extennista neerlandès de nom Richard) i Rajeev Ram, que ahir van superar ronda al derrotar els brasilers Monteiro i Seyboth Wild en dos competits sets (6-4 i 7-6).
Sorribes i Bucsatiren endavant
Notícies relacionadesNadal i Alcaraz es queden com a únics representants al quadre de dobles masculí després que l’altra parella, la formada per Marcel Granollers i Pablo Carreño, perdés ahir contra els australians Ebden i Peers (6-2 i 7-5).
Sí que va aconseguir el seu bitllet per a quarts de final el duet femení de Sara Sorribes i Cristina Bucsa, que va derrotar les argentines Carle i Podoroska (6-3 i 6-4). Al costat de l’individual d’Alcaraz, Espanya conserva per tant tres opcions de medalla en tennis als Jocs de París.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- La preservació de l’alta muntanya Els ecologistes diuen que és "urgent" fer caure la presa de Sant Maurici
- Elena Congost: "Tant de bo m’enviïn algun dia una medalla que crec que és meva i que m’han robat"
- Adeu a una llegenda del futbol
- Infraestructura Només dos dels 36 túnels de Barcelona compleixen la normativa
- Pagament mensual La Seguretat Social avisa els pensionistes que vulguin cobrar 31 euros extra
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- LA DIADA DE CATALUNYA Què va passar l'11 de setembre de 1714
- L'ONZE DE SETEMBRE ¿Què és la Diada de Catalunya? Significat, origen i per què se celebra
- Urco, el meu company de camí vital
- Primera Diada sense un president independentista des del procés