Dani Olmo: "Tornar al Barça és una opció que pot passar"

Dani Olmo: "Tornar al Barça és una opció que pot passar"

JORDI GIL

3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

¿Es pot jugar millor del que va fer Espanya davant Itàlia?

Estem molt contents. L’objectiu era començar guanyant i vam jugar un molt bon partit contra Croàcia, que sempre és complicat. El segon contra Itàlia parla per si sol. És el més recent, va ser un gran partit i vam merèixer la victòria que ens va deixar molt contents.

S’ha parlat molt de l’estil de la selecció. ¿El que es va veure contra Itàlia, amb pressió alta i jugant en camp contrari, és amb el que se senten més còmodes?

Ens agrada ser dominants quan perdem la pilota i recuperar-la al més aviat possible, ja sigui per fer una transició o seguir amb la possessió. En aquest sentit, ens vam sentir còmodes contra Itàlia perquè vam dominar i vam crear bastantes ocasions. Al final va arribar el gol a la segona part després d’una acció individual molt bona de Nico. Podíem marcar algun gol més, tot i que vam merèixer la victòria igualment.

¿Està d’acord en què potser no es valori que aquesta Espanya té més estrelles en el camp del que es comenta?

Sí, crec que sí. Potser a ulls dels espanyols no n’hi ha tantes, però per a nosaltres, sí. Lamine amb 16 anys està destacant. Nico, Pedri, Álvaro (Morata), que juga espectacular, Fabián, Cucu... Hi ha jugadors de talla mundial que rendeixen als millors escenaris. Crec que també comptem amb un gran equip, que posem tot el talent individual al servei de l’equip i això al final és la nostra força.

¿Té marcada aquesta Eurocopa en vermell al seu calendari com un punt d’inflexió en la seva carrera?

L’Eurocopa sempre és un torneig especial, jugar amb la teva selecció és molt bonic i és una oportunitat. Vam tenir l’experiència de la del 2021, també del Mundial, que ens vam quedar a les portes de fer una mica més. Recordem el que va passar i anirem a per això.

Alhora, vostè va comentar recentment que està obert als escenaris que se li presentin al mercat.

Al final és una cosa que cal contemplar. En aquest sentit, estic tranquil, donaré el millor de mi a la selecció i en això estem.

¿Li agradaria tornar a casa?

¿On?

Al FC Barcelona.

Ja veurem. Al final són opcions que poden passar. Estic tranquil, estic centrat en l’Eurocopa i ja veurem què passa.

¿Li agrada la Lliga espanyola o més aviat considera que ha perdut pes respecte al campionat anglès o fins i tot també pel que fa a l’alemany?

És una de les millors lligues del món, és la del meu país i la veig. La d’Alemanya també em sembla de molt gran nivell, igual que l’anglesa, que pot ser la que sigui més alta en el moment actual.

¿Es coneixerà el seu futur abans del 14 de juliol, abans del final de l’Eurocopa?

Puc dir que se sabrà abans d’aquesta data. Estic tranquil, centrat en la selecció, a jugar, aportar i ja està.

Per cert, ara que està tan de moda l’escola alemanya, ¿què pot explicar d’ella?

És un estil diferent de futbol, més directe, d’anades i vingudes, amb contraatacs, tot és més ràpid. Em trobo molt bé amb aquesta idea de joc.

¿Es diverteix jugant al costat de Lamine Yamal?

És un xou. És un nen amb 16 anys que sap el que ha de fer. Mostra molta desimboltura, es veu per si sol la qualitat que té i fins on pot arribar. Ha de seguir així, treballant amb els peus a terra i tot arribarà.

¿Vostè es veu reflectit en ell? També es va arriscar a la seva edat a marxar ja al futbol professional al Dinamo de Zagreb.

Notícies relacionades

Veig aquestes ganes, la gana de jugar i guanyar. Ha de seguir igual, està a molt bon nivell i ho celebrem com companys i amics perquè ens va molt bé a tots.

¿Pensa què hauria sigut de vostè si en la seva època s’hagués apostat per La Masia com es fa ara?

Ara és un altre temps. Arriben jugadors més joves com Lamine, Cubarsí, Gavi, Marc Guiu, Hèctor Fort. Són jugadors que han participat molt i me n’alegro per ells. S’estan guanyant estar a la selecció i per a nosaltres és bo. n