Futbol

Guardiola descarta tornar i demana «temps i ajuda» per a Flick

«Ningú ha trucat a Txiki per Bernardo Silva», va dir sobre un possible interès del Barça

L’entrenador del Manchester City acaba contracte el 2025 i assegura que la seva porta del Barça «està tancada». Destaca que el tècnic alemany és «una persona extraordinària i en té moltes ganes».

Guardiola descarta tornar i demana «temps i ajuda» per a Flick
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Pep Guardiola va viatjar de Manchester, després de guanyar la seva quarta Premier consecutiva, una cosa mai vista a Anglaterra, fins a Boston la setmana passada per assistir al primer partit de la final de l’NBA compartint confidències amb Joe Mazzulla, el tècnic dels Celtics, amb qui ha teixit una bona amistat. I dels Estats Units va volar fins a l’Empordà per participar al Legends Trophy de Golf, el seu torneig.

Guardiola va parlar de tot abans de sortir a jugar en una compareixença davant dels mitjans. I va deixar clara una cosa que ja se sabia, però que ara és oficial. «¿Si està tancada la porta per entrenar el Barça? Sí, està tancada. Sí, la meva porta està tancada, som grans», va fer broma l’entrenador del Manchester City en una compareixença que va durar 27 minuts. Però la seva afirmació no era broma perquè acaba contracte el 2025 i l’últim que li passa pel cap és tornar a Barcelona.

Va tenir temps més que suficient per analitzar-ho tot, després de recordar que després del seu pas per Alemanya i Anglaterra no té dubtes que «la banqueta del Barça és de les més complicades, perquè has de gestionar molts casos. A Manchester tot el que fem queda dins i al Barca tot se sap», va dir el tècnic.

A poc a poc

Per això va demanar «temps» per a Hansi Flick, a qui va elogiar per la seva feina al Bayern. «Ho va guanyar tot i jugant molt bé». Però Guardiola no només reclamava temps per al nou entrenador del Barça. «Ens hem vist un parell de vegades a Manchester i el que va fer amb el Bayern és extraordinari, té experiència internacional».

Al marge d’elogiar-lo, també va demanar una cosa més. «Quan arribes a un club nou sempre necessites que t’ajudin. Cal intentar que l’ajudin des de dins i tingui un suport total. S’ha d’anar a poc a poc», va assegurar Guardiola, que va recordar que «no es pot ser campió al setembre o l’octubre. Estaria bé donar-li temps».

«Hansi és una persona extraordinària, i en té moltes ganes. Moltes. Però necessita el seu temps», va indicar el tècnic del City, que només va alçar la veu quan es van abordar les comparacions que ha hagut de sentir Xavi durant els seus dos anys i mig al Barça i que han sigut fonamentals a la seva sortida, influint negativament en el ja extècnic blaugrana. «El que és segur és que no és culpa meva. Això és segur. Fa 14 anys, bé, 12 o 11, que soc fora de Barcelona. No soc sospitós en aquest sentit», va explicar amb energia el tècnic del City. «Pregunteu-ho a qui fa les comparacions, jo no les he fet», va sentenciar Guardiola, que va recalcar que Xavi «segur que trobarà el seu nou repte».

Igual de contundent es va mostrar al ser preguntat sobre la possibilitat que Bernardo Silva recali al Barcelona. «És una pregunta per al director esportiu del Barça, no per a Txiki. Si es vol un jugador, s’ha de dir. S’ha parlat molts anys d’aquesta situació, però ningú ha trucat a Txiki. Tant de bo es quedi. És un jugador fonamental per a nosaltres, és una meravella de persona».

Notícies relacionades

En aquest sentit, Guardiola va concretar que el Barça «té molt bona plantilla», capaç, a més, com és d’adaptar-se «a molts estils». Creu que Flick disposarà «de joves amb molt talent i futbolistes molt experimentats», disposats a integrar-se en diverses fórmules tàctiques. Encara que tot passa, va insistir, per donar el suport intern necessari al tècnic alemany.

«Per a ell és tot nou. I tot necessita el seu temps, cal desitjar-li el millor. Deixem-li que comenci a veure com va tot. Al Bayern controlava moltes coses, no només l’aspecte tàctic», va remarcar l’entrenador del City. Va afegir després que l’aparició de talents com Lamine Yamal o Cubarsí «ha sigut una sorpresa i una demostració que el planter mai et falla. No saps per què, però mai et falla. Nosaltres acompanyàvem els jugadors més consolidats; ells, en canvi, en un mes han sigut decisius. Cal donar-los temps i envoltar-los bé».