la situació blaugrana

L’abonament de Montjuïc i del nou Camp Nou només pujarà l’IPC

La junta presenta la fórmula per a la tornada a casa a mitja temporada i donarà preferència als 17.902 abonats actuals. Es mantindrà el seient variable i la confirmació prèvia.

L’abonament de Montjuïc i del nou Camp Nou només pujarà l’IPC
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La directiva del Barça aplicarà la pujada mínima als abonaments de la temporada vinent. Els partits es repartiran entre dos estadis: el Lluís Companys de Montjuïc i el Camp Nou, sense cap data determinada per a la tornada de l’equip de Hansi Flick a la renovada casa de les Corts, tot i que es preveu que sigui cap al gener. L’increment només registrarà l’augment de l’IPC. Els preus, no obstant, són diferents entre tots dos camps, i més alts al nou, actualment en obres, que tindrà més i millor visibilitat.

El model d’assistència als partits continuarà sent el mateix, malgrat que ha generat crítiques entre els socis. La junta argumenta que es manté sense cap canvi una vegada analitzats els resultats d’una enquesta efectuada als socis. El preu de l’estadi de Montjuïc és proporcional a l’ús que se’n preveu durant mitja temporada. Els 17.902 socis que van adquirir per a aquesta campanya tot just acabada tindran prioritat per triar els seients que voldran ocupar als dos estadis.

Aforament del 60%

La directiva contempla el trasllat al Camp Nou aquesta temporada vinent, tot i que els terminis de la tornada van canviant. Van retardant-se. La idea inicial era que el primer partit de l’equip coincidís amb el 125è aniversari de la fundació, el 29 de novembre. Aquestes previsions es van retardar al desembre i, posteriorment, sense ser oficial ni reconegut pel club, a gener. Entre altres raons, perquè l’equip ha de jugar la primera fase de la Champions, una lligueta més llarga en el format que s’estrenarà, a la mateixa seu.

Les obres estaran lluny de la seva conclusió, i només pot aprofitar-se el 60% del futur aforament, que rondarà els 104.000 espectadors. No tots els seients (fregant els 60.000 en la primera fase) es posaran a la venda sigui per mitjà d’abonament o de compra en taquilla. El club se n’ha reservat un 15% per als seients VIP, que cobra a preus molt més alts, i per a compromisos del club o per als requeriments de la UEFA a la Champions.

Notícies relacionades

Quan es produeixi el trasllat al Camp Nou "a mitja temporada", sense més concreció en la nota emesa pel Barça, continuarà la fórmula del seient variable –els abonats s’ubiquen en una zona concreta, però sense una butaca fixa en cada partit, sinó que va canviant– i l’obligatorietat de confirmar l’assistència al partit; altrament, es posa a la venda. L’elecció de la zona, remarca l’entitat, serà provisional i en cap cas implicarà "l’elecció del seient definitiu al futur Spotify Camp Nou". Igual com durant l’exili de Montjuïc, no es recuperarà el seient lliure. El pla de mobilitat i els accessos mitjançant vehicle particular no estan encara definits.

Els socis que continuïn en excedència en la pròxima campanya 2024-25, amb el retorn a l’estadi, "mantindran intactes els seus drets per a l’assignació final". S’entreveu molt llunyana en el temps: les previsions són que el recinte estigui completament acabat el 2026.