BÀSQUET

El Barça remata el Tenerife i se cita amb el Madrid

Un gran Satoransky (24 punts) va remuntar el marcador i va blindar el triomf en el minut final. La semifinal començarà dimecres.

1
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

El barça va guanyar el partit que no hauria volgut jugar, feliç com estaria de dormir a Berlín, pendent de la final four. La seva guerra era a Tenerife i es va centrar a estalviar-se el següent partit que tampoc hauria volgut jugar: el de diumenge, el tercer de la sèrie davant el Lenovo.

Una falta antiesportiva de Fran Guerra a Vesely va sentenciar el duel quan faltava un minut per al final, perquè el Barça va prendre prou distància per preservar l’avantatge mínim que havia adquirit gràcies a Tomas Satoransky, que va rematar el sensacional partit que va quallar. Un triple seu havia avançat el Barça (92-93) i després dels tirs lliures de Vesely va anotar una altra cistella i va capturar el rebot que va fer abaixar els braços definitivament al Tenerife. El frustrat duel amb el Madrid de l’Eurolliga es produirà en la semifinal de la Lliga Endesa a partir de dimecres.

A cop de triples

Amb el cinquè triple llançat en el primer quart el Barça va arribar a la seva diferència més àmplia (11-20) en tot el partit, que es va reduir al no-res al tancament del parcial amb una safateta de Brizuela (21-22). L’asfixiant ritme de puntuació que van aplicar els barcelonistes va descendir i el Lenovo va anar retallant la distància lentament i inexorablement. Malgrat no comptar amb Kyle Guy.

El Barça va saber controlar el turment del Palau (34 punts, 23 al descans) i va anul·lar la seva producció, deixant-la en dos tirs lliures. El Tenerife va disfrutar dels seus tiradors suplents, i Salin i Fitipaldo van compensar la falta del seu company fins a tombar el marcador (44-37). En el Barça no van saltar les alarmes perquè era una situació de crisi a la qual s’està enfrontant nombroses vegades, cosa que li nega la consideració d’un equip fiable. En el fragor del marcador es va espavilar amb fermesa i confiança, una estona per davant, una estona per darrere. Els dos equips es van preocupar d’anotar i no de defensar i, embardissats en l’estira-i-arronsa, va decidir l’acció més encertada en el moment decisiu. La de Satoransky.