De l’ultimàtum al final feliç per a tothom

El club va arribar a plantejar-li al desembre una «última proposta» que va desagradar a Alexia Putellas, tot i que ella mai va voler deixar el Barça. Al final les parts han hagut de cedir després de mesos de negociacions.

De l’ultimàtum al final feliç per a tothom
3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça blinda la seva capitana. Alexia Putellas serà blaugrana fins al 2026, i un altre any opcional. El referent del futbol femení continuarà ocupant la seva taquilla al vestidor del Johan Cruyff un parell de temporades més després de firmar ahir la renovació del seu contracte amb Joan Laporta. El braçalet i l’ascendent al vestidor són seus, és una cosa innegociable, i després de mesos de negociacions s’ha arribat a un acord en el qual les dues parts han hagut de cedir.

L’acte (i l’acord) s’ha fet esperar. Molts començaven a patir en els últims mesos per la falta d’entesa, veient que cada vegada Alexia estava més fora que dins del Barça. Les converses entre l’entorn de la capitana i l’entitat van començar al cap de pocs mesos que es trenqués el lligament encreuat a l’estiu del 2022. Alexia va demanar renovar per afrontar amb tranquil·litat la recuperació. El club, no obstant, li va dir que havia d’esperar. A la secretaria tècnica estaven pendents de les decisions del mercat d’estiu i la van emplaçar a reunir-se més endavant.

El rum-rum no va desaparèixer i, mentre Alexia se centrava en el seu genoll, les posicions es van anar distanciant. El club tenia al cap altres futbolistes mentre que ella no volia sentir parlar d’anar-se’n de Barcelona. Sí que va conèixer altres realitats, com diferents equips dels Estats Units que posaven milions per quedar-se amb la capitana culer, però mai es va plantejar una oferta.

Per sota de les seves exigències

No obstant, allà va ser quan Laporta va entrar en la negociació i el Barça va començar a estirar la corda. Sabent que Alexia volia quedar-se al Barça des d’un principi, les negociacions van deixar de ser bidireccionals des que el Barça va posar una oferta sobre la taula el desembre del 2023. I, amb la proposta, va arribar un ultimàtum.

"Té la millor i última proposta que podem oferir-li", deien des dels despatxos del club. La proposta, molt per sota de les seves exigències, va desagradar a la futbolista. No obstant, des de l’entorn de la jugadora admetien llavors que estaven tranquils. Sabien quin era l’objectiu d’Alexia, tot i que també va caldre plantejar-se fins a quin punt estava disposada a renunciar (no només a diners) per seguir en el club de la seva vida. Llavors, a més, tenia el cap posat a recuperar-se amb garanties de les molèsties que arrossegava des de feia un mes al genoll de l’encreuat trencat.

Notícies relacionades

Alexia demanava un projecte esportiu sòlid. La capitana vol formar part d’un equip guanyador i amb una aposta clara i a llarg termini. I després de la futura marxa de Jonatan Giráldez i l’anterior de Markel Zubizarreta, tota la plantilla "va tenir la inquietud" de com es reformularà el projecte, com han reconegut sempre des de l’entitat. Malgrat que en molts moments semblava que Alexia estava més fora que dins del Barça, les últimes setmanes han servit per reactivar les converses fins a l’acord.

"M’he emocionat una mica", confessava ahir Alexia. "Veia el president emocionat i m’he emocionat encara més. Soc molt culer, com ell, i s’agraeix que pensi d’una manera tan bonica de mi. L’únic que vull és que la gent disfruti i donar moltes alegries a l’afició", confessava la jugadora amb més gols en la història del club, 189. Després de 12 temporades al Barça, Alexia no només s’ha coronat com la futbolista que ha conquerit més títols, sinó que a més s’ha erigit com una figura clau per entendre el creixement del futbol femení. El lideratge de la de Mollet del Vallès és inqüestionable i a poc a poc està recuperant el seu paper principal a l’equip. Firma, com a mínim, fins al 2026. Culer, per això, ho ha sigut i serà tota la seva vida.