TENNIS

Nadal sufoca la rebel·lió de Cachín i s’aferra a Madrid

L’ex número u es desfà de l’argentí (6-1, 6-7 i 6-3 en tres hores) en un partit ple de vaivens. Se les veurà amb el txec Lehecka (31è del món) a vuitens.

Nadal sufoca la rebel·lió de Cachín  i s’aferra a Madrid

DANIEL GÓMEZ ALONSO

2
Es llegeix en minuts

En l’aire es respirava ja una altra cosa. El vent, figuradament i literal, bufava en una altra direcció. El que al principi del torneig semblava una quimera començava a ser creïble després de la victòria davant De Miñaur. Potser per primer cop aquest any, Nadal entrava a una pista obligat a guanyar. L’escenari i el rival, l’argentí Pedro Cachín, que abans d’arribar a la capital acumulava 15 derrotes seguides, no convidaven a pensar res que no fos l’ídol local avançant.

Error. El que semblava un tràmit es va convertir una pel·lícula de por amb el pas dels minuts. I pateix, ho passa malament, concedeix un set, però arriba el final, i és feliç, regalant-se un nou partit a casa, al Masters 1000 de Madrid, en aquest cas avui davant el txec Jiri Lehecka (31è del món), ja a vuitens. Amb moments de brillantor, com l’inici, i altres de resiliència, la que tant l’ha caracteritzat. Patint fins al final, però guanyant, com tantes altres vegades, tot i que aquesta vegada hagi de ser contra el 91è de l’ATP.

El partit va tenir dos partits dins del mateix. D’inici, Nadal és una piconadora. La seva pilota pesa com en el passat i se li entravessa a Cachín, desencertat i superat per l’escenari. Break d’inici i a córrer. Tot el temps a pista que es pugui estalviar compta en el nou Nadal. Trenca en el primer, en el cinquè i en el setè i en tot just 45 minuts resol el primer set. Agressiu, abusant del servei i volea, deixant anar el drive... En definitiva, buscant la manera de no treballar tant els punts i evitar acumular desgast, tot i que això suposi arriscar més i de vegades concedir errors no forçats estranys de veure fa no tant.

Un altre partit

Notícies relacionades

Tot sembla encarrilat quan, de sobte, la seva realitat torna a assolar-lo. El que semblava un passeig es converteix en un calvari. Fatigat, amb les energies justes pròpies de la falta de ritme competitiu, Nadal es veu en un tres i no res 4-1 i dos breaks avall en el segon parcial. Un altre partit en el mateix partit, molt diferent del primer set. Entre errors d’un i l’altre, Cachín acaba emportant-se la màniga en el tie-break.

Toca picar pedra, i en això Nadal continua tenint un puntet més. Es deixa anar i com ja va fer en l’inici, trenca de sortida, però Cachín respon. Per primera vegada des de la seva tornada després de més d’un any aturat, juga un partit de tres hores i tira d’empenta, treu força d’on no n’hi ha, sufoca la rebel·lió de Cachín i torna a vuitens de final d’un torneig per primera vegada des del 2022. Sense temps per descansar, avui serà un altre dia. Un altre, en paraules del mateix Nadal "per continuar somiant, això és tot".