BÀSQUET

Jordi Fernández fa el salt a la banqueta dels Brooklyn Nets

El tècnic de Badalona, de 41 anys, es converteix en el primer espanyol que dirigirà un equip a l’NBA després d’una carrera forjada de manera sostinguda als EUA.

Jordi Fernández fa el salt a la banqueta dels Brooklyn Nets

ALBERT GUASCH

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

"Benvingut a Brooklyn, coach Fernández!". D’aquesta manera els Brooklyn Nets van donar rang d’oficialitat al nomenament de Jordi Fernández, badaloní de 41 anys, com a nou entrenador. Un comunicat històric. Per primera vegada un tècnic espanyol dirigirà un equip a l’NBA. Tot un èxit després d’una carrera forjada de manera sostinguda als EUA, avançant una mica més cada any, fins a arribar a l’elit. "Estem emocionats de donar la benvinguda a Jordi Fernández i la seva família", va dir Joe Tsai, propietari de l’equip. Fernández era fins ara assistent als Sacramento Kings i va dirigir la selecció del Canadà, bronze en l’últim Mundial.

"El caràcter del Jordi com a líder i el seu èmfasi en l’estructura, el procés i els hàbits inculcarà en els Nets una identitat que els nostres fans voldran recolzar. Estem desitjant treballar amb el Jordi per construir una cultura guanyadora sostenible a Brooklyn", va afegir el propietari de la franquícia. L’anunci oficial va confirmar les informacions publicades la setmana passada per grans gurus de l’NBA, que ja havien avançat que era l’elegit per liderar els Nets, una franquícia que ha anat a menys al desprendre’s d’estrelles com Kyrie Irving, James Harden o Kevin Durant.

"La meva família i jo estem entusiasmats d’unir-nos a aquesta increïble organització i de ser part de la vibrant comunitat de Brooklyn. Estic ansiós per posar-me a treballar amb aquest talentós grup de jugadors i col·lectivament impulsar el nostre equip cap endavant", va dir, per la seva banda, el protagonista.

Els Nets van esperar que els Kings caiguessin en el play-in contra els New Orleans Pelicans per realitzar l’anunci. De la mateixa manera que l’NBA ha obert els braços als jugadors forans, no passa el mateix amb els tècnics. Serà el tercer europeu en aconseguir-ho després del serbi Igor Kokoskov (Phoenix Suns) i el també serbi Darko Rajakovic (Toronto Raptors).

Inicis als Cavaliers

Notícies relacionades

El tècnic català, que sempre s’ha considerat "molt de Badalona", va començar a provar les sensacions de la banqueta als 15 anys al Sant Josep de Badalona. Va ser també al Sant Boi i el Bàsquet l’Hospitalet. Llicenciat en Ciències de l’Esport, va viatjar absorbint coneixements (Noruega i Holanda) fins a arribar als EUA a través dels campus d’estiu, on va cridar l’atenció de Mike Brown per la seva minuciositat. El va reclutar per als Cleveland Cavaliers.

Després va passar pels cossos tècnics del Canton Charge (filial dels Cavaliers a la G League), els Denver Nuggets i tornada al costat de Brown als Kings, a qui va ajudar a reflotar. Aquesta passada temporada ja va aconseguir una victòria contra els Raptors al conduir l’equip per l’expulsió de Brown. Pel camí va ser assistent de la selecció espanyola sub 19 i de la de Nigèria.