El Leganés i l’Espanyol fan taules en un duel de Primera

L’equip periquito suma un meritori punt al camp del líder, que s’acosta a l’ascens. Manolo González va ser expulsat en el tram final.

El Leganés i l’Espanyol fan taules en un duel de Primera

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Es va repetir la història de l’anterior sortida i l’Espanyol també va sortir viu de Leganés, una altra visita tan complicada com la de Burgos (0-0). El líder i el segon van firmar taules en una pugna de Primera en què es va acabar imposant la por. Pot donar-se per bo l’armistici si el conjunt de Manolo González segueix ferm a Cornellà, on rebrà l’Andorra de Gerard Piqué en la pròxima prova. L’Espanyol continua segon, tot i que l’Eibar i el Valladolid podrien igualar-lo a la taula si guanyen en aquesta jornada.

Sense Javi Puado ni Aguado, tots dos sancionats, tocava retocar l’onze i Manolo González va apostar per Gastón Valles a l’atac i Keidi Bare com a company de Gragera a la sala de màquines. Eren les opcions més coherents per a un equip que ja suma nou jornades sense perdre (quatre victòries i cinc empats). Les sensacions són positives en el llarg camí cap a la meta de l’ascens.

Penal anul·lat pel VAR

Era un xoc entre dos clubs que volen veure’s l’any vinent a Primera. El Leganés va assaltar Cornellà l’octubre en l’única derrota periquita a casa d’aquest curs. Va ser l’inici del final de Luis García, que va ser acomiadat dues setmanes després. Des d’aleshores els pepineros s’han mantingut a la zona de privilegi a la recerca d’un ascens que per ara mereixen més que ningú.

El moment clau de la primera meitat es va produir al minut 27, quan Nico Melamed va driblar el porter Conde i aquest el va fer caure. Trujillo Suárez va decretar penal, però el VAR el va portar a corregir la decisió. El porter va tocar la pilota abans de topar amb el rival.

La igualtat es va mantenir durant el primer acte sense ensurts fins al temps afegit. El líder, sempre perillós a pilota aturada, va acariciar el gol amb un cop de cap de Diego García que es va estavellar al travesser. El quadre català va respirar alleujat, conscient que qualsevol detall podia desnivellar la balança.

Notícies relacionades

La segona meitat va començar amb notícies de Braithwaite, que va provar sort amb un tret llunyà que va sortir fora. El pitxitxi de Segona es mesurava per primera vegada amb el seu exequip des de la seva traumàtica sortida al Barça el 2020. El danès va patir davant la parella de centrals més solvent de Segona: Jorge Sáenz i Sergio González.

Portillo i Melamed van tirar per la borda les millors ocasions per guanyar. El punta local va rematar fatal en posició franca, mentre el periquito va enviar el xut als núvols. Manolo González va ser expulsat (m. 75) després d’una enganxada entre Omar i Portillo en un tens desenllaç que no va afectar el marcador. "És un mal empat. Vam merèixer més, però ens va faltar finor de cara al gol. No vam saber matar quan tocava", va resumir el tècnic periquito, que es manté invicte després de cinc partits.