L’Espanyol torna a la zona d’ascens directe

L’equip periquito va remuntar el gol de l’Albacete i es va afirmar en les mans de Joan García i la classe de Jofre per aconseguir un valuós triomf.

Jofre Carreras festeja el 1-1 del Espanyol al Albacete que anotó tras un gran disparo desde fuera del área en Cornellà-El Prat.

Jofre Carreras festeja el 1-1 del Espanyol al Albacete que anotó tras un gran disparo desde fuera del área en Cornellà-El Prat. / @RCDEspanyol

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Amb les mans, sòlides mans de Joan García, un porter que va decidir el partit amb dues parades decisives, i la classe de Jofre Carreras, gol de l’empat i assistència a Nico Melamed en el segon gol que va donar el triomf, l’Espanyol recupera una plaça d’ascens directe després de superar l’Albacete (2-1). I va remuntar el conjunt periquito el gol manxec i després, en un digne exercici defensiu, obligat per l’expulsió amb vermella directa d’Álvaro Aguado, va resistir per guanyar en una tarda rodona perquè va quedar completada amb la derrota de l’Eibar a Tenerife (2-1).

El partit va començar amb un Albacete atrevit. Agosarat i dominador amb la pilota, sent protagonista de l’arrencada al punt que va minimitzar un sorprès Espanyol. No s’havien complert 10 minuts de joc i ja guanyava el conjunt manxec gràcies al gol d’Alberto Quiles, un davanter que va esquinçar la defensa periquita aprofitant que Joan García es va quedar massa a prop de l’ombra del travesser. Va ser l’única llacuna en l’excel·lent actuació del porter blanc-i-blau, capital com va ser després en la victòria.

I tot perquè un mal rebuig de Brian Oliván va desencadenar el 0-1, teixit amb intel·ligència en aquesta precisa assistència d’Antonio Pacheco. Malament havia començat la tarda a Cornellà-el Prat per a l’Espanyol, que va trobar, això sí, un remei urgent en una acció a pilota aturada. Un córner tret en curt des de l’esquerra de l’atac blanc-i-blau va deixar sol a la frontal de l’àrea Jofre Carreras. I el jove davanter (22 anys) va dibuixar un intel·ligent i ajustat xut que va alleujar el seu equip. Un golàs.

Resistint amb 10

Notícies relacionades

Aquest gol va exercir un efecte tranquil·litzador per a un accidentat partit que va estar després gairebé 10 minuts detingut perquè es va requerir la intervenció de metges i sanitaris per tractar un aficionat, que va abandonar en llitera l’estadi. Després, tot es va calmar gràcies a les parades de Joan García. Les dues a enverinats xuts de Manu Fuster des de fora de l’àrea. La primera va ser un rebuig aeri; la segona, terrestre. Va aguantar el porter l’Espanyol quan més ho necessitava i va resistir amb 10 jugadors, després de l’expulsió d’Aguado, que va veure primer la groga i el VAR va dictaminar que havia de ser vermella.

Sense necessitar Braithwaite, Manolo González segueix sense perdre: quatre partits, dues victòries, dos empats, 8 punts de 12.