Futbol

La vareta màgica de Salma deixa fora de combat Bèlgica (0-7)

La davantera saragossana va marcar un ‘hat trick’ en el primer partit de la selecció espanyola en la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2025.

La vareta màgica de Salma deixa fora de combat Bèlgica (0-7)

laia bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És un tipus d’imant, suposo. La seva manera de mirar sempre la pilota, de tocar-la amb el punt just entre l’agressivitat i la delicadesa. Salma Paralluelo té això. Això que no es pot descriure. Això que es transmet amb aquesta electricitat que et travessa i posa els pèls de punta. Entre golejades i actuacions superbes, la jove (que ja ha superat l’etapa de promesa) ha irromput en la selecció que va com un llam cap a l’Eurocopa. Contra Bèlgica (0-7), en el primer assalt, va tornar a ser letal.

No hi ha cita a què falti Salma Paralluelo. No només sobre la gespa, sinó també de cara a porteria. La davantera està quallant una temporada descomunal. En la que havia de ser una campanya en la qual culminés aquesta adaptació al futbol després de deixar de banda l’atletisme, està sent un autèntic vendaval. Salma va ballar sobre l’àrea com sempre. Va deixar tocs exquisits a tot arreu. Si a més del talent hi ha una cosa que li ve innata a la davantera és gol. Va trigar menys de deu minuts a trencar l’empat.

Esquerra letal

Tere Abelleira va servir un córner que va acabar rebotant dins de l’àrea. Després d’un parell de refusos, la pilota va impactar violentament contra el rostre de Jenni Hermoso, que es dolia amb raó després de tal cop de pilota. Amb tot, aquesta pilota va caure just a les botes de Salma, que va rebentar amb l’esquerra per fer el primer. La futbolista esquerrana d’Espanya ja va ser letal en el Mundial i no ha cessat en la seva determinació.

Espanya es va plantar còmoda. Va progressar sense gaires obstacles, sobretot per les bandes. Per davant al marcador, el més complicat estava fet. La selecció espanyola es va imposar sobre l’àrea belga i Jenni Hermoso se’n va aprofitar. Amb la destra, va enviar directa la pilota ajustada al pal. Alexia s’emportava amb ella les defenses per deixar Jenni totalment sola abans de marcar el segon per a Espanya.

Notícies relacionades

I, davant tal tsunami ofensiu, Salma va veure porteria de nou. Alexia, amb un toc d’esperó d’esquena exquisit, va habilitar Salma sola davant Lisa Lichtfus, que malgrat estirar-se per tapar tots els buits possibles, tenia davant una futbolista que està tocada per una vareta. La va superar com ho faria també tot just començar la segona part. Aquesta vegada es va confabular amb Ona Batlle, amb qui ja connecta amb la samarreta blaugrana en el Barça, i va enviar per tercera vegada en el partit la pilota dins de la porteria.

Després de firmar el hat trick i assegurar-se el lloc a l’avió per a la pilota del partit, Salma va cedir el seu lloc a Esther González. La granadina tornava a la selecció després de la seva absència en la Nations. I si Salma té un talent golejador fresc, Esther és la personificació de l’astúcia i l’experiència. La primera pilota que va tocar la va enviar dins. La maneta brillava al marcador quan Sheila García feia el sisè per a Espanya i el primer en el seu compte personal amb la selecció. Esther va tancar el marcador amb un gol en el 90. Espanya va fulminar Bèlgica en primer partit cap a l’Eurocopa. Després d’un primer assalt guanyat per KO, el segon contra la República Txeca de dimarts es presenta com un veritable espectacle.