El planter blaugrana

El cadet que treu rècords a Lamine

Amb 15 anys, 9 mesos i 13 dies, Guille Fernández es va convertir diumenge a Pamplona en el jugador més jove a debutar amb el Barça Atlètic.

I el més precoç també a debutar a Primera Federació.

El cadet que treu rècords a Lamine

MARCOS LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

És cadet i juga en el Juvenil A del Barça. I té 15 anys, 9 mesos i 13 dies. Però el seu nom fa mesos que circula per la Masia, on se sap que és algú especial. Es diu Guille Fernández i va rubricar diumenge un nou rècord de precocitat al ser el futbolista més jove a debutar amb el Barça Atlètic, i va superar l’estrena que va tenir Lamine Yamal (15 anys, 9 mesos i 23 dies) i Marc Bernal (16 anys, 3 mesos i 1 dia).

Guille Fernández és centrecampista i Rafa Márquez li va obrir la porta a Pamplona en la victòria contra l’Osasuna Promesas (2-3). Era un partit complex perquè el filial navarrès es va posar aviat per davant gràcies a dos gols de Svensson (m. 9, de penal, i m. 20). Però l’entrenador mexicà, ja amb el 2-1 al marcador provocat pel gol de Pau Víctor (m. 40), va confiar en Guille Fernández, que va substituir Marc Guiu (m. 80) per reanimar el Barça Atlètic, que segueix en ratxa.

A l’entrar a la gespa, el centrecampista arrabassava aquest registre de precocitat a Lamine Yamal, que, curiosament, havia debutat abans en el primer equip que en el filial, on va aparèixer sent 10 dies més vell que Guille Fernández, que es va convertir també en el més jove de la història a debutar en Primera Federació.

Jorge Mendes és el seu agent

Notícies relacionades

Juga d’interior, tot i que també ho ha fet de mig centre. I fins i tot Xavi, atent com està sempre al talent que es mou per la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, se l’ha emportat a entrenar algun dia amb el primer equip. Guille Fernández té com a agent Jorge Mendes, tal com va revelar el diari Sport, el mateix que assessora Lamine Yamal, a qui li va arrabassar el rècord en la remuntada del Barça Atlètic. El gol de Moha (m. 85) aprofitant un greu error de Stamatakis, el porter de l’Osasuna Promesas, va segellar l’empat i després el furiós xut amb l’esquerra del central Mikayil Faye en una falta directa des de fora de l’àrea va proporcionar el valuós triomf a l’equip de Márquez (m. 88).

Aquesta victòria va prolongar l’estat de felicitat que viu des de fa un parell de mesos el filial blaugrana (11 últims partits sense perdre) i va quedar marcada pel debut del nen nascut a Rubí, que va tombar a Tajonar la penúltima barrera.

Temes:

FC Barcelona