El nen eclipsa Vinícius

Lamine va provocar el penal de l’1-0, va assistir Olmo en el 2-0 i va fer la passada del penal a Carvajal

Era el partit de Vini. O fins i tot d’Endrick, quan va aparèixer en la segona meitat. Però el partit va quedar, d’inici a final, monopolitzat pel jove talent del Barça, que va inclinar l’atac d’Espanya cap a la dreta. El Bernabéu va xiular Morata, però va ovacionar la sorprenent exhibició del nen de La Masia.

MARCoS LÓPEZ

2
Marcos López

Ni un minut de partit i Lamine Yamal tenia una cara de dolor que va espantar Luis de la Fuente. Va espantar Espanya i va espantar, per descomptat, Xavi, el tècnic blaugrana. Havia dominat una pilota i João Gomes, el centrecampista brasiler del Wolverhampton, va deixar marcada la seva bota a la cama del talent blaugrana. Fins i tot ell es va espantar pel dolor que sentia en aquell moment, segons de neguit perquè estaven preocupats tots pel seu estat físic. Lamine Yamal es va aixecar i va tornar a demanar la pilota, sense por a les puntades de peu. En el primer quart d’hora no era la nit contra el racisme que enarbora Vinícius, sinó la nit en què el nen de La Masia va inclinar el joc d’Espanya cap a la banda dreta. Cap a la seva llar, allà on aquest nen va atraure totes les mirades.

En l’inici de partit, dos xuts (tots dos a fora), dos regats (el primer a Bruno Guimaraes i el segon, de nou, a João Gomes) i un penal inventat on abans no hi havia res. Per molt immòbil que estigués el jugador brasiler, es va apropiar d’un espai que li va permetre al col·legiat portuguès Carvalho Nobre xiular penal.

Tocs màgics

Lamine Yamal, un cop superada la primera puntada, es va apropiar de l’escenari. Va demanar la pilota sense sentir-se superat pel rival. Era el Brasil, la pentacampiona del món, la seleção que ha perdut el rumb de la seva història. Extraviada com té la identitat des de fa anys. Mentre ell, aliè a tot, anava a la seva, deixant esquivades delicioses, sense necessitat ni tan sols d’utilitzar els seus delicats peus, com si fos un prestidigitador, sobrevolant la prada madridista. A la mitja hora ja s’escoltaven milers de murmuris d’admiració dels aficionats, no importaven les banderes, i sentien que estaven descobrint una cosa sorprenent. La jugada amb què va esquivar dos brasilers amb tres regats elèctrics d’un noi que té 16 anys. No està de més recordar la seva edat, per molt que se sàpiga.

Regats hipnòtics

Anaven a veure Vinícius i van topar amb la màgia de Lamine Yamal. Hipnòtic cada vegada que tocava la pilota: tres regats fets, tres de bons (100%). Precís en la passada, firmant amb èxit set de les vuit que va intentar (88%), a més de creatiu com en l’assistència que va regalar a Dani Olmo en el 2-0. Si la primera part de l’Espanya-Brasil va ser dominada per Lamine Yamal, en la segona va emergir Endrick, el davanter del futur del Madrid. Un altre nen. Té 17 anys. Un altre noi predestinat. Quatre partits amb la seleção porta l’encara davanter del Palmeiras firmant dos gols. I no en qualsevol lloc. Un a Wembley; l’altre al Bernabéu.

Estimulat pel 2-2 del Brasil, Lamine Yamal va sotmetre ahir Wendell, un defensa amb ofici (30 anys). Tot va passar la nit en què el Bernabéu, que presumeix de distinció, va xiular a Morata, capità d’Espanya, i va aplaudir Vinícius i Rodrygo. I per culminar la seva exhibició, el blaugrana va deixar el una meravellosa passada amb l’exterior en el penal a Carvajal (era el 3-2) traient la versió més de barri del Brasil. Ni així es va espantar Lamine, líder intel·lectual i futbolístic de la nova Espanya. I el Bernabéu es va rendir i va ovacionar el patrimoni més gran del Barça.