BÀSQUET

El Barça es retroba amb la victòria atropellant el Joventut

L’equip blaugrana va dominar des del primer quart els de Badalona i va reconnectar amb un estil de joc que feia jornades que havia desaparegut.

begoña gonzález

2
Begoña González

El Barça es va imposar al Joventut per 75-93 en un derbi català en què els dos equips pugnaven per deixar enrere una ratxa de derrotes consecutives. El partit, marcat també en un primer moment per la tornada a l’Olímpic de Badalona de Joel Parra i Ricky Rubio, va tornar la confiança en el seu joc als blaugrana per a les tres últimes jornades de l’Eurolliga, en què esperen obtenir el bitllet per als quarts de final com a cap de sèrie.

Van començar forts en atac els de Roger Grimau en un primer quart en el qual els locals es trobaven desubicats. La Penya no va poder comptar amb la seva estrella, Ante Tomic, que va haver de tornar a la seva Croàcia natal després de la mort del seu pare, una absència que va fer ensopegar d’inici als verd-i-negres. La brillant arrencada de Ricky Rubio, situat en el quintet titular, en la que era casa seva va obrir el marcador per als blaugrana en un inici de partit en el qual els jugadors del Joventut van acusar una sèrie d’errors defensius que el Barça no va desaprofitar. Van ser vitals Vives i Evans perquè no s’escapés l’equip de Grimau per més de set punts (21-28) al final del primer quart.

Absència de Tomic

Després d’un primer xoc inicial, en què els de Badalona semblaven perduts davant l’absència del seu pivot, van entrar al segon quart canviant el ritme, amb més velocitat i agressivitat, i ràpidament van aconseguir empatar a 28 punts. El desconcert del Barça va propiciar que arribessin a posar-se per primera vegada per davant (34-33) els de Badalona, tot i que no per gaire temps, ja que van acabar anant al descans novament per darrere (40-45).

Els de Grimau van començar la segona meitat del partit com la primera, amb un avantatge folgat, de set punts a zero en el parcial, i que va arribar a ser de fins a 12 (40-52). El joc encertat de Brizuela va obligar Duran a tornar Feliz a la pista perquè acompanyés Brodziansky. Abrines, amb dos triples seguits, va engrandir un avantatge de 20 punts (58-78) que començava a fer-se una muntanya per a la Penya.

Debut estel·lar de Platteeuw

Van ser superiors els blaugrana, que van aconseguir retrobar-se i compensar l’atac i la defensa i van arribar a aconseguir un avantatge de fins a 22 punts en l’últim quart. "El Barça va ser molt sòlid i nosaltres vam tenir moltes pèrdues i sense ser capaços de trobar els millors tirs. En la segona part van ser molt superiors", va reconèixer sense embuts el tècnic Carles Duran. I és que va ser en la segona meitat quan el Barcelona es va arremangar i va segellar la seva cistella per als de Badalona amb bones defenses.

La sorpresa per part dels verd-i-negres la va donar el jove del planter Ian Platteeuw, de 16 anys, que va debutar amb el primer equip a falta de 26 segons per al final amb una entusiasta tot i que breu actuació que va posar dret l’Olímpic. El jugador del planter va ser convocat a última hora per la baixa de Tomic i va anotar una cistella sobre la botzina final.