El sorteig olímpic deixa un grup més dur per a l’equip femení

Mentre que el bloc de Santi Denia jugarà la primera fase dels Jocs amb la República Dominicana, Egipte i un rival asiàtic, el de Montse Tomé ho farà contra el Brasil, el Japó i un conjunt africà.

El sorteig olímpic deixa un grup més dur per a l’equip femení

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sorteig del torneig de futbol dels Jocs de París del pròxim estiu va deixar una sort dispar per a les dues seleccions espanyoles, dues fermes candidates a la lluita per les medalles. En principi, els rivals de l’equip que dirigirà Santi Denia són menys complicats que els de les actuals campiones del món, que hauran de competir en un grup més dur.

En el torneig masculí, Espanya jugarà davant Egipte, la República Dominicana i el subcampió de la pròxima Copa Asiàtica sub-23, que serà el primer adversari el 24 de juliol. A l’espera de conèixer la identitat del rival asiàtic, que serà el cap de sèrie del grup C i que se sabrà el 3 de maig, Egipte apareix com el principal oponent de la selecció espanyola.

Sota la direcció del argentí Rogério Micale, els africans són subcampions sub-23 del seu continent i disputaran el torneig olímpic per 13è vegada, amb l’objectiu de la primera medalla, després d’haver sigut quarts en dues ocasions: Amsterdam 1928 i Tòquio 1964. Espanya, campiona a Barcelona 92, que disputaran el seu 12è torneig olímpic, jugarà també contra la República Dominicana dirigida per Ibai Gómez, exjugador de l’Athletic i de l’Alabès, que va aconseguir el passi al primer torneig olímpic de la seva història gràcies al seu subcampionat a la Copa sub-20 de la Concacaf. En cas de superar la fase de grups, Espanya es trobarà a quarts amb rivals del grup D, format pel campió asiàtic encara per definir, el Paraguai, Mali i Israel.

El precedent nipó

Notícies relacionades

Per contra, l’equip de Montse Tomé tindrà rivals de més renom. La selecció jugarà contra el Brasil, el Japó i un rival africà, el vencedor del duel entre Nigèria i Sud-àfrica. El combinat nipó, sense anar més lluny, va apallissar (4-0) Espanya, després campiona, en el seu primer partit del Mundial de l’estiu passat.

Brasil, campiona de la Copa Amèrica, ha perdut la llegendària Marta, retirada, i té en l’exblaugrana Geyse Ferreira, actual davantera del United, una de les seves estrelles. Espanya debutarà el 25 de juliol a Nantes davant el Japó i tancarà la fase de grups el dia 31 a Bordeus davant el Brasil.