DUEL D’ASPIRANTS Així va la Lliga

Eufòria al Metropolitano

Joao Félix augura: «Serà complicat per a tothom i per a mi una mica més»

Atlètic i Barça dirimeixen un duel amb l’entusiasme acumulat després de sobreviure en la Champions, tot i que no poden descuidar-se en la Lliga. Els blanc-i-vermells no perden a casa des que Dembélé els va batre (0-1) el gener del 2023. 

Eufòria al Metropolitano

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça va guanyar en la seva última visita al Metropolitano. Va ser el 8 de gener del 2023, per 0-1. Va marcar Ousmane Dembélé i va acabat expulsat Ferran en el temps afegit. L’extrem francès ja no està a les files blaugrana i el davanter valencià sí que estarà, convocat per reaparèixer després de la seva lesió.

Des d’aleshores, l’Atlètic ha sabut convertir el seu estadi en un fortí. Ha disputat 32 partits, dels quals ha guanyat 29, n’ha empatat 2 (curiosament, els dos contra el Getafe) i n’ha perdut un: l’envit coper davant l’Athletic com a preludi a l’eliminació, certificada a San Mamés. La remuntada contra l’Inter dimecres passat convida a la recent mitificació que s’efectua de l’estadi blanc-i-vermell.

L’Atlètic va fer fora l’Inter i el Barça es va carregar el Nàpols. Avui s’enfronten els guanyadors amb l’entusiasme acumulat de continuar vius en la Champions, on els havien donat per morts, vençuda la ressaca dels fastos de tan meritoris triomfs. Afronten un duel menor, no exempt de rellevància per al futur per l’exigència de participar en la pròxima edició. Són tercer i quart. El Barça encara aspira a ser segon i desbancar el Girona, però l’Atlètic no pot descuidar l’amenaça que l’Athletic el relegui a la cinquena plaça. Els dos equips han de blindar la participació de la pròxima campanya.

Un xut d’optimisme

"La Lliga ens exigeix estar atents", va admetre Diego Simeone. I Xavi Hernández va confessar: "Ha tornat la il·lusió, hem recuperat un punt d’il·lusió que ens feia falta". El tècnic blaugrana va superar el partit que podia marcar el seu futur i va escoltar a la sala de premsa, d’acord amb el detector d’estats d’ànim dels culers que té, que havia encertat en el plantejament i les substitucions. Un xut d’optimisme idèntic al dels matalassers, que van pel mateix camí: sense Supercopa, sense Copa, sense Lliga (de moment, matís que obeeix a la prudència) i l’únic somieig de la Champions.

"El Barça és un equip que coneixem bé perquè ens ha fet mal en els últims partits, però sabem com atacar-lo", va assegurar Simeone, revitalitzat també pels elogis. El Barça li ha fet mal a ell moltes vegades: en 35 enfrontaments des que és entrenador de l’Atlètic, ha encaixat 19 derrotes i només ha guanyat 5 partits. En 11 va acabar empatant.

El 36è es distingirà pel retorn de João Félix al Metropolitano. "Soc molt respectuós amb els jugadors que juguen en altres equips, i aquesta no és una excepció", es va disculpar Simeone per eludir la resposta a l’arribada del seu pupil, actualment cedit i, no obstant, el seu botxí. Va marcar el gol que el va derrotar a Montjuïc. Xavi està ben convençut que el davanter portuguès mostrarà "el seu caràcter fort i valent i les ganes de demostrar el seu talent" en un escenari "en el qual cal donar la cara i mostrar personalitat".

Els "partits picants"

"Serà complicat per a tothom, però per a mi una miqueta més", va confessar Joao Félix en una entrevista amb DAZN. Però ell està "extramotivat" per enfrontar-se a l’Atlètic i reaparèixer en un estadi que li serà hostil per les manifestacions de barcelonisme que ha donat des que va marxar. "M’agraden els partits picants", va afegir, donant a entendre que oferirà la seva millor versió.

La millor versió que espera Simeone de Memphis Depay, el salvador de l’eliminatòria contra l’Inter de Milà amb el gol del 2-1. L’atacant holandès va fer el trajecte contrari. S’ha guanyat la titularitat, va insinuar Simeone, en bona part pels dubtes que genera l’estat físic d’Antoine Griezmann.

Notícies relacionades

La prèvia del partit venia acolorida pel desenllaç del sorteig de la Champions. Per descomptat, ni Simeone ni Xavi es van alegrar dels aparellaments amb el Borussia Dortmund i el París Saint-Germain. "Ens ha tocat un equip dur, com sempre ho són els alemanys. No esperem més que un partit difícil", va valorar Simeone.

"Serà una eliminatòria complicadíssima", va considerar Xavi sobre "un dels pitjors rivals i dels més difícils de batre". El tècnic li concedeix la condició de favorit per la dimensió de la plantilla i la presència de Luis Enrique, "un entrenador brillant".

Temes:

Champions