FUTBOL

Cubarsí fa un pas més en la seva fulgurant graduació

«No mirem el carnet, només el rendiment», va dir el tècnic sobre el central de 17 anys

Luis de la Fuente convoca el jove central del Barça per als amistosos contra Colòmbia i el Brasil, els dos últims d’Espanya abans de l’Eurocopa d’Alemanya.

Cubarsí fa un  pas més en la seva fulgurant graduació

fermín de la calle

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El seleccionador Luis de la Fuente va anunciar ahir la llista de jugadors que presentarà per als dos amistosos que enfrontaran Espanya amb Colòmbia, el divendres 22 de març a Wembley, i amb el Brasil, el dimarts 26 al Santiago Bernabéu. Serà l’última finestra de partits amistosos abans de la disputa de l’Eurocopa d’Alemanya, que es jugarà entre el 14 de juny i el 14 de juliol.

La gran novetat de la llista és la inclusió del jove central del Barça Pau Cubarsí. Amb 17 anys, el jugador va ser convocat per primera vegada amb l’absoluta com a premi al seu excel·lent rendiment aquestes setmanes, especialment després del seu debut en la Champions en la tornada de vuitens de final contra el Nàpols. Cubarsí va ser titular i va rebre el premi al millor jugador del partit.

A més de Cubarsí, en la defensa també hi ha la novetat de Dani Vivian (Athletic), que serà el quart central, ja que David García està lesionat i Pau Torres queda fora. També apareix Pedro Porro com a lateral. A dalt, els noms menys habituals que apareixen a la llista de De la Fuente són Álex Baena, mitjapunta del Vila-real que ja ha debutat amb Espanya; el seu company Gerard Moreno i Pablo Sarabia. Qui no hi apareix és Borja Mayoral, que s’havia guanyat la convocatòria però que per una lesió ha quedat fora d’aquesta llista prèvia a l’Eurocopa.

L’absència de Brahim

Sobre la primera convocatòria de Cubarsí, De la Fuente va assenyalar: "Tots hem vist jugar el Pau i el seu rendiment. A nosaltres no ens està sorprenent perquè el coneixem. No mirem el carnet, només el rendiment. L’únic interès que ens mou per convocar un jugador és l’esportiu. Creiem que venen els millors. Pau està en un gran moment i és un valor de present i de futur".

Al marge del central blaugrana, l’altre nom del dia va ser el del malagueny Brahim Díaz, en el seu cas per la decisió de jugar amb el Marroc, el país d’origen del seu pare. "Brahim pren la decisió abans que jo faci la prellista. Ho tenia clar. Si el jugador vol estar, pot estar, però, si no, amb tot el carinyo ho tria ell. El jugador està on vol estar. Soc el seleccionador que més l’ha convocat", va recordar en al·lusió als seus partits amb les seleccions inferiors. "Brahim va prendre una decisió i ja som grandets per prendre decisions. M’alegra veure’l feliç i li desitjo tots els èxits, a més d’agrair-li el que ens ha donat."

També el tècnic es va referir al lesionat Pedri, amb qui encara no ha coincidit des que és seleccionador. "He parlat amb ell i cal esperar-lo sempre. Està totalment identificat amb nosaltres i ara és quan cal recolzar-lo, perquè les lesions són la part lletja del futbol. Espero poder tenir la possibilitat de comptar amb ell, però ja ho anirem veient. El vaig fer debutar en la sub 21, el vaig portar a uns Jocs i m’agradaria tornar a trobar-me amb ell en l’absoluta".

LA CONVOCATÒRIA

Porters: Unai Simón, David Raya, Álex Remiro.

Defenses: Pedro Porro, Cubarsí, Le Normand, Laporte, Gayà, Grimaldo, Vivian, Carvajal i Jesús Navas.

Notícies relacionades

Centrecampistes: Rodrigo, Zubimendi, Mikel Merino, Fabián, Sancet i Álex Baena.

Davanters: Morata, Joselu, Nico Williams, Dani Olmo, Pablo Sarabia, Lamine Yamal, Gerard Moreno i Oyarzabal.