crisi a la junta del barça

Laporta es queda despullat

«Necessito una dedicació que no puc compaginar amb el Barça», al·lega

En 18 dies, el president blaugrana ha perdut la directora general corporativa, Maribel Meléndez, i Eduard Romeu, vicepresident econòmic. Es queda sense les seves peces clau en aquesta àrea a tres mesos del tancament de l’exercici.

Laporta es queda despullat

MARCOS LÓPEZ

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barcelona, va presentar ahir la seva renúncia al president, Joan Laporta, que continua veient com s’esbocina la seva estructura de governança. Abandona el dirigent –"amb feina feta"– quan queden poc més de tres mesos per al final de l’exercici econòmic, que es presumeix amb una desviació superior als 30 milions d’euros. A Laporta, així, l’han abandonat en les últimes setmanes Xavi Hernández (l’entrenador va presentar la seva dimissió en diferit el passat 27 de gener) i el màxim responsable dels comptes del club (14 març). El ja exvicepresident mantindrà un fil amb el club incorporant-se a la Fundació.

Laporta es queda despullat /

MARCOS LÓPEZ

Romeu, segons va informar primer l’entitat blaugrana en un comunicat i ell mateix va reafirmar després en la seva emocionada compareixença pública amb Joan Laporta, va al·legar "incompatibilitat" amb les seves noves responsabilitats laborals després de la seva sortida d’Audax Renovables, que va servir com a porta d’entrada al club el 2021 després dels avals aportats per ell mateix i José Elías, president de l’esmentada empresa energètica i amb qui Romeu va trencar fa mesos.

Laporta es queda despullat /

MARCOS LÓPEZ

Sense successor encara

Laporta es queda despullat /

MARCOS LÓPEZ

Romeu va muntar una consultora mèdica i va ser nomenat president de la comissió d’auditoria de la renovable gallega EiDF el mes de gener passat. "[La meva nova feina] m’obliga a una dedicació absoluta que no em permet compaginar-ho", va insistir el protagonista, que va voler recordar que, com a vicepresident del Barcelona i directiu, no té sou assignat, al contrari que els executius a l’ús. El dirigent va acudir dimecres al domicili de Laporta per exposar al president les raons de la seva sortida, qui va entendre la seva decisió.

"Ha sigut una persona clau en el rescat econòmic del Barça", va argumentar el president, i va indicar que, de moment, no ha elegit un successor. "Al club treballem sempre en equip i les funcions de l’Eduard podran ser assumides per l’àrea d’economia i finances", va dir Laporta, que ha perdut en els seus tres anys de mandat les dues persones que havien de controlar els comptes del Barça.

El primer va ser Jaume Giró, que sí que estava en la candidatura electoral del president, tot i que hi va renunciar una setmana després del triomf electoral del 7 de març del 2021 sense haver arribat mai a assumir el càrrec després d’advertir que no tindria el pes que ell pretenia. Va al·legar "motius laborals" perquè se n’havia d’anar a Londres per a una nova feina, però va acabar sent conseller d’Economia de la Generalitat. No va arribar Jaume Giró a formar part de la junta, una cosa que sí que va passar amb Romeu, que va ser sempre un cos estrany en aquesta directiva perquè ni va fer la campanya amb la candidatura.

Diferència de criteris

Notícies relacionades

Se’n va Romeu alleujat perquè eliminar el Nàpols i arribar als quarts de final implica complir el pressupostat. Tot i que el Barça ha de resoldre els 40 milions impagats de Líbero, a més de 30 ingressats de menys que porta també pel seu exili a Montjuïc. Va escenificar el ja exdirigent blaugrana la seva marxa en un acte a l’Auditori 1899 del Camp Nou, compartint l’escenari i bones paraules amb Laporta, emocionats tots dos a l’hora de l’adeu. A més, el pes de Romeu havia caigut en els últims mesos mentre creixia el poder del tresorer, Ferran Olivé, en qui Laporta s’ha anat recolzant quant a les grans decisions econòmiques que afecten el club. Romeu, de fet, després que es produís la seva sortida d’Audax, ja va intentar ser CEO del Barça (càrrec aquest sí remunerat), opció que el president mai va contemplar.

De fet, és Olivé qui ha prestat avals personals junt amb el president. "Visualitzo un Barça esplendorós a mitjà i llarg termini. Però requereix encara decisions complexes. Estic convençut, president, que seguirem el full de ruta i que tu continuaràs amb la mateixa força i els companys continuaran sent la teva guàrdia pretoriana", va dir Romeu per acomiadar-se. Ell no estava en aquest nucli.