bàsquet

El Barça reforça la segona plaça després de batre el Partizan

Laprovittola i Hernangómez lideren el triomf dels blaugranes contra l’equip d’Obradovic en un partit seriós en defensa i fiable en atac (94-76).

FC Barcelona

2

El Barça va consolidar la segona plaça de l’Eurolliga de bàsquet després de batre ahir a la nit el Partizan de Belgrad (94-76) en un partit exigent que el quadro català va dominar des del primer quart gràcies a la defensa, el moviment de pilota i l’encert en el tir.

Nico Laprovittola, amb 17 punts, i Willy Hernangómez, amb 15, van liderar en atac el Barça al costat de Rokas Jokubaitis, autor de 13 gols i amb una aportació sortint des de la banqueta que va ser determinant. L’argentí va estar especialment fi des de la línia de tres, amb cinc dianes.

L’esquema defensiu barcelonista va lligar de mans l’estrella sèrbia, Kevin Punter (6 punts), i va silenciar la sorollosa comitiva d’aficionats visitants (uns 800), repartida pel Palau Blaugrana. A Aleksa Avramovic, el màxim anotador serbi, se li va esgotar la gasolina en la segona part (19 punts abans del descans, 8 després) sense que ningú li agafés el relleu.

L’aposta del Partizan per pressionar el servei de fons a tota pista va ser una declaració d’intencions, ja que el quadro balcànic que dirigeix Obradovic va imposar d’inici la seva agressivitat per tancar la pintura al Barça i atacar el setge blaugrana amb Avramovic com a anotador més destacat.

Grimau va parar el partit i va revitalitzar l’equip amb els seus canvis. L’energia de Jokubaitis, revulsiu també en atac (7 punts al quart), va marcar el llistó per a la coral millora del Barça als dos extrems de la pista, agressiu darrere i fluid davant, a la qual van contribuir Hernangómez i Rubio.

El quadro català va protegir l’avantatge al final de la primera meitat (51-48) gràcies a l’activitat defensiva, que li va permetre anotar al contraatac, i a dos triples de Laprovittola en un tram d’intercanvi de cistelles.

El Barça va trepitjar l’accelerador després del descans i va fluir sota la direcció de Rubio, i va obrir bretxa de forma coral amb punts de Kalinic, Hernangómez, Parker i el mateix Ricky (67-52, min.25).

El Partizan es va acostar als locals al marcador al final del tercer quart (74-68), però va rebre el cop definitiu a l’inici de l’últim període, amb dues cistelles d’Hernangómez –que va acabar eliminat per faltes–, i dos triples d’Abrines i Laprovittola (84-70).

El conjunt serbi va abaixar els braços al tram final contra un Barça que va consolidar la segona posició a l’Eurolliga abans dels exigents desplaçaments de la setmana que ve a les pistes del Fenerbahce i el Panathinaikos.

: Satoransky (7), Laprovittola (17), Kalinic (9), Parker (12), Vesely (8) –equip inicial–, Jokubaitis (13), Hernangómez (15), Rubio (7), Abrines (6) i Da Silva.

: Punter (6), Avramovic (27), Ponitka (-), LeDay (16), Kaminsky (6) –equip inicial–, Dozier (4), Caboclo (3), Nunnally (7), Smailagic (4), Andjusic (3) i Trifunovic (-).