GRAN PREMI DE L’ARÀBIA DE F-1

Verstappen obté una altra ‘pole’ i Alonso brilla amb el quart lloc

Sainz va ser operat d’apendicitis i espera tornar a Austràlia, d’aquí a dues setmanes

El pilot neerlandès en porta dues de dues possibles, amb Leclerc i el seu Ferrari com a alternativa al domini de Red Bull. L’asturià il·lusiona els seus seguidors amb una excel·lent classificació.

Verstappen obté una altra ‘pole’ i Alonso brilla amb el quart lloc

LAURA LÓPEZ ALBIAC

3
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Max Verstappen va conquerir la pole position per al Gran Premi de l’Aràbia i ja en suma dues de dues possibles, després de la seva exhibició en la prova inaugural de Bahrain, fa una setmana. El tricampió va precedir Leclerc i Pérez, mentre que Fernando Alonso va il·lusionar els seus seguidors amb una brillant actuació que li va permetre posar-se en la batalla per la pole i assegurar un excel·lent quart lloc de sortida per a la carrera d’avui (18.00 h, Dazn).

La segona classificació de la temporada de F-1, i també la segona disputada anticipadament un divendres, va començar amb la notable absència de Carlos Sainz, que ahir a la tarda va ser operat amb èxit d’apendicitis i espera estar recuperat per al GP d’Austràlia, d’aquí a dues setmanes.

El seu substitut, el rookie britànic Oliver Ollie Bearman, de només 18 anys, va haver d’afrontar un complicat debut en el circuit de Corniche a Jidda, un dels més ràpids i tècnics del calendari, on qualsevol error es paga car. Malgrat la pressió, no va fallar i va salvar la seva estrena amb nota. Només 36 mil·lèsimes el van separar de la Q3.

Alonso, que ahir va liderar els lliures 2, va començar al capdavant (1.28.876) seguit del seu company Stroll, cosa que confirmava les bones sensacions d’Aston Martin en aquesta pista després de la discreta estrena a Bahrain, on l’asturià va ser lluny dels millors (9è). La pista, en millors condicions i menys vent que la jornada anterior, va permetre una ràpida progressió i aviat Piastri i Norris van batre el temps de l’asturià, amb Bearman i Leclerc a la seva estela.

Ensurt del ‘rookie’ Bearman

Verstappen va marcar una primera volta trepidant per col·locar-se primer (1.28.491), amb Leclerc a una dècima i Alonso a dues en el seu segon intent. Bearman va fregar el mur, però en va sortir ben parat i va superar el primer tall. Leclerc va rebaixar el seu registre amb tous, igual com el neerlandès (1.28.171).

Stroll va pujar fins al segon lloc, a només 79 mil·lèsimes del tricampió, amb Leclerc, Checo i Alonso completant el top 5 del primer assalt, en el qual va ser desgraciat protagonista el xinès Zhou. Va destrossar el seu Sauber a causa d’un aparatós accident i únicament va poder completar dues voltes.

Russell va marcar la primera referència (1.28.608) de la Q2, abans que una avaria en el Haas de Nico Hülkenberg, aturat enmig de la pista, forcés la bandera vermella a falta de 10 minuts. Al reprendre’s la sessió, Verstappen va ensenyar les urpes amb la volta ràpida (1.28.078), però Alonso i Leclerc li van donar la rèplica. L’asturià es va quedar a només 44 mil·lèsimes, confirmant la velocitat de l’AMR24 i el monegasc va esprémer el seu intent amb tous per situar-se a una dècima. Els McLaren no van poder batre’ls. Un balanç excel·lent per a Alonso, que va poder guardar-se dos jocs de pneumàtics per a la decisiva Q3.

Un inesperat candidat

Notícies relacionades

L’aventura de Bearman va acabar aquí. Hamilton el va apartar per 36 mil·lèsimes. El pols per la pole va començar amb un inesperat candidat, Alonso, i dos favorits, Verstappen i Leclerc. El bicampió espanyol va donar ales a Aston Martin en el seu primer intent, que el va deixar en el tercer lloc després dels dos Red Bull de Pérez i un estratosfèric Verstappen (1.27.472). Leclerc va necessitar dues voltes per posar en temperatura els seus pneumàtics i es va situar quart en el primer assalt.

El definitiu va ratificar que Leclerc i Ferrari són l’alternativa a Red Bull. Verstappen no va necessitar millorar el seu crono, va ser el més ràpid a tots els sectors i es va anotar la pole sense discussió. Leclerc es va quedar a tres dècimes en una última volta excepcional, deixant enrere Checo i Alonso, que va aprofitar fins i tot el rebuf de Hamilton per llimar mil·lèsimes al crono i avui sortirà a la segona fila.