Cursa multitudinària

Històries de la marató de Barcelona

L’‘speaker’ Alberto Montenegro, la llebre Mayte Martín i el corredor novell Iván Grane, juntament amb el seu sogre Manolo Mora, un corredor veterà, recullen l’essència popular de la Zurich Marató Barcelona. Són tres històries entre les 20.000, el nombre de participants inscrits, que es viuran demà als carrers de la capital catalana.

Històries de la marató de Barcelona

@degituazimeraw

1
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Només sis corredors, tres homes i tres dones, pujaran aquest diumenge al podi de la marató de Barcelona. Atletes professionals que amb poc més de dues hores, una mica més elles, en tenen prou per completar 42,195 quilòmetres. Darrere, milers de corredors també traspassaran la línia de meta. Alguns per primera vegada, d’altres més que acostumats a això. Tots se sentiran guanyadors.

Notícies relacionades

L’speaker de la marató, Alberto Montenegro, la llebre Mayte Martín i el corredor novell Iván Grane, junt amb el seu sogre Manolo Mora, un corredor veterà, recullen l’essència de la prova popular.

Aquests corredors han invertit els últims mesos a seguir un pla de preparació per afrontar el repte d’una marató. En la 45a edició s’han citat 20.000 participants en una evident recuperació de la prova després de les dures edicions de la covid. Per a la majoria traspassar la línia de meta del pas de Lluís Companys serà celebrat com un gran èxit. Per als professionals, l’objectiu és millorar el rècord de la marató barcelonina, amb un nou recorregut en teoria més ràpid, que van fer l’any passat el bahrainià d’origen kenyà Marius Kimutai (2.0506) i l’etíop Zeineba Yimer (2.1944).