Esport de moda

L’imparable auge del pàdel femení

Barcelona dona el tret de sortida a un dels més grans circuits femenins amateur d’Espanya, el Women Padel Oysho. Al Club Sport Artós s’han citat 180 parelles fins aquest diumenge. 

L’imparable auge del pàdel femení

BEGOÑA GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

És ja el cinquè any que se celebra i cada cita és més multitudinària que l’anterior. Entre les nou seus que acolliran una fase del torneig, Barcelona segueix sent la ubicació triada per donar el tret de sortida a un dels més grans circuits amateur femenins de pàdel, el Women Padel Oysho. L’esdeveniment, impulsat per diaris locals del grup Prensa Ibérica a cada una de les seves seus, augmenta el nombre de participants cada any i compta ara amb el suport d’una de les marques que més s’ha significat en el desenvolupament esportiu de les dones. Oysho patrocina també esdeveniments com la Carrera de la Dona o La Queens League i ha fet el salt a un dels esports que més en auge es troben actualment entre les dones.

El pàdel femení ha experimentat un increïble creixement a Espanya. L’any passat, de les més de 101.326 llicències que va gestionar la Federació Espanyola de Pàdel, el 35,4% van ser dones. La irrupció de grans jugadores espanyoles com Bea González, Gemma Triay o Martita Ortega a dalt de tot de les competicions internacionals ha contribuït a popularitzar cada vegada més l’esport entre seguidors i aficionats.

Hi ha múltiples factors que han contribuït a l’exponencial creixement del nombre de jugadores. El fet que és un esport molt social i cada vegada més present als mitjans. En són diverses raons, però per damunt de tot, hi ha contribuït enormement la creació de circuits professionals exclusius per a dones i la promoció de tornejos femenins com el Women Padel Oysho.

El Club Sport Artós acull des de diumenge la primera de les nou cites que tindran lloc per tot Espanya amb un ple absolut. Més de 360 dones, 180 parelles, s’enfrontaran per nivells amb un mínim de dos partits fins aquest diumenge només en aquesta primera cita, però en seran més de 2.500 en total.

Llista d’espera

Notícies relacionades

A la majoria de ciutats (el torneig se celebrarà també en seus com Madrid, València i Bilbao) s’organitzaran les parelles en diferents nivells amateurs. Tot i que en solen ser cinc, en aquest primer partit s’han ampliat a set, però en tot cas seran nivells no professionals. Prova d’això és que no és necessària per participar-hi una llicència federativa, ni podran inscriure-s’hi jugadores que tinguin un rànquing superior al 100 de WPT ni superior al 20 de la comunitat autònoma corresponent.

En algunes localitzacions, fins i tot, s’ha habilitat llista d’espera atesa la rapidesa amb què es van esgotar les participacions. I a Barcelona, concretament, tindrà lloc també una segona cita del 24 al 30 de juny al Reial Club de Polo de la ciutat. I és que no és només la competició el que atrau les jugadores, sinó que durant la celebració del torneig tindran lloc activitats, tallers i xerrades per a totes les participants.