la contracrònica

Un Xavi abatut torna a perdre De Jong i Pedri

El neerlandès torna a lesionar-se al turmell dret i el canari pateix una altra lesió muscular. El tècnic i Araujo seran sancionats.

Un Xavi abatut torna a perdre De Jong i Pedri

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Perdre tres jugadors i l’entrenador per al següent partit en menys de 45 minuts mereix figurar al capítol de les desgràcies més grans que pot patir un equip. Poques vegades, per no dir-ne cap, havia marxat el Barça (o un altre equip) d’un estadi amb l’informe de baixes que brandia després d’abandonar San Mamés, un estadi del qual sempre surt amb blaus. Cap dels quatre damnificats era imputable a la fogositat dels futbolistes de l’Athletic.

L’ordre cronològic dona la següent nominació: De Jong, Araujo, Xavi i Pedri. L’ordre de rellevància trasllada el jove migcampista canari a compartir el primer lloc amb De Jong, per ser tots dos els lesionats i les absències dels quals s’allargaran més enllà del partit contra el Mallorca a Montjuïc, avançat a aquest divendres (21 h) per la crucial visita del Nàpols el dimecres dia 12 per dirimir la tornada dels vuitens de la Champions. El partit clau de la temporada, amb el pressupost en joc.

Araujo i Xavi es perdran el xoc de Lliga per acumulació d’amonestacions. Plou sobre mullat en el cas de l’entrenador, que ja va ser suspès la Lliga passada per acumulació. En aquella ocasió va veure el Barça-València de la jornada 24 des de la grada. En aquest curs, el càstig s’ha retardat a la jornada 28, la vinent. No obstant, Xavi va estar castigat dos partits per haver sigut expulsat a Getafe en la inauguració del campionat. Cap entrenador ha vist tantes targetes com ell des que es va instal·lar a la banqueta del Camp Nou.

Les cares del dolor

El veritable dolor, l’enorme pena, el van causar De Jong i Pedri amb les seves lesions. Greus lesions. Per la importància dels dos jugadors a l’equip i pel temps que poden absentar-se. Greus perquè tots els indicis apunten a recaigudes, a problemes que es produïen en zones anteriorment afectades, cosa que pot retardar la seva reaparició.

Notícies relacionades

Frenkie de Jong es va torçar el turmell dret al caure quan pugnava per una pilota aèria. Incapacitat per recolzar el peu després de ser atès pel metge blaugrana, va abandonar el terreny de joc estirat a la llitera, representant la viva imatge del dolor físic i anímic. El neerlandès es va fer el 23 de setembre passat als 36 minuts del Barça-Celta, una lesió en la "sindesmosi tibioperoneal distal del turmell dret". Va estar absent dos mesos i es va perdre deu partits.

De Jong estava descompost, però Pedri es va deprimir. Plorós, després de fer una simple obertura a la banda dreta, es va asseure a terra i es va tapar la cara amb les mans. La mateixa sensació de les dues lesions musculars que havia tingut en aquest curs a la mateixa cama dreta.