EL PARTIT DE SoN MOIX

El Mallorca torna a amargar el Girona més pla del curs

Un gol de Copete tomba l’equip català, que va patir la tercera derrota consecutiva fora de casa. El bloc d’Aguirre ja va eliminar el de Míchel a la Copa del Rei.

El Mallorca torna a amargar el Girona més pla del curs

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tenia l’oportunitat de posar-se a quatre punts del Madrid i reforçar gairebé definitivament la seva plaça a la Champions, però el Girona va defraudar a Palma (1-0). Lluny d’aquesta versió dominant i poderosa que l’ha portat a lluitar amb els dos colossos de la Lliga, el bloc de Míchel es va mostrar massa pla. És cert que va anar de menys a més, però la seva escomesa final no va ser suficient per evitar la derrota davant un sòlid Mallorca que va tancar una setmana estel·lar. Cinc dies després de colar-se a la final de Copa, va fer un enorme pas cap a la salvació.

Amb quatre punts sumats dels 15 últims i tres derrotes consecutives fora de casa (al Bernabéu, San Mamés i ahir a Son Moix), el Girona ha tacat l’extraordinari full de serveis que presentava fins al gener. Per això l’enuig de Míchel, que es va esgargamellar a la banda a la recerca d’unes solucions que mai van arribar en el seu duel contra els balears.

Savinho, asfixiat

Va iniciar el xoc el tècnic amb tres novetats respecte a la golejada davant el Rayo, dues d’obligades per les lesions de David López i Yangel. Juanpe, Solís i Iván Martín van partir en un onze que tenia la missió de trencar l’ordre defensiu clàssic dels equips de Javier Aguirre. El preparador mexicà ja va amargar el Girona a la Copa fa poc més d’un mes, quan el Mallorca va deixar fora de les semifinals el bloc català (3-2).

L’equip local va mantenir a ratlla els blanc-i-vermells amb una finalitat clara: desconnectar el centre del camp del Girona i evitar que Savinho entrés en joc. No ho va tenir fàcil. L’extrem, que estrenava convocatòria amb el Brasil, va patir una persecució sistemàtica en gairebé totes les seves accions. Un centre de Dani Rodríguez aplaudit per Gazzaniga va acabar al travesser (m. 14) en el primer avís seriós d’un Mallorca que va trobar el gol després del seu setè córner. Copete va afusellar la meta argentina després d’una assistència de Larin en què va demanar mans el Girona.

Notícies relacionades

Necessitava un toc d’atenció l’equip català en la segona part, però va ser el Mallorca el que va estar a prop de firmar el segon. Larin no va aprofitar un error d’Aleix García (m. 47) i Míchel va moure l’arbre amb el seu primer canvi: Portu per Iván Martín. El jugador murcià va aportar més verticalitat a l’atac, però va faltar clarividència en els metres finals.

El Mallorca va continuar ferm fins que va començar a acusar el desgast. Copete, fantàstic tota la tarda, es va engegantir per evitar l’empat després d’una carrerassa de Portu. Ni tan sols l’entrada de Stuani, que va acabar a dalt al costat de Dovbyk, va servir per salvar un Girona desconegut, que ho va intentar fins al final sense fortuna. "Ens ha faltat un pèl d’agressivitat en atac. L’aire també ens ha portat a un partit incòmode. Els petits detalls van marcar la diferència, però continuem en la lluita per les places de Champions", va resumir Míchel.