Espanya s’arma de confiança per guanyar la primera Nations League

El combinat de Montse Tomé, després de la conquesta del Mundial i la classificació per als Jocs, aspira avui a superar a La Cartuja França, una selecció que mai ha derrotat.

Espanya s’arma de confiança per guanyar la primera Nations League

L. BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A un partit de la glòria. Una altra vegada. Espanya no cessa en el seu afany de posar cap peravall cada torneig que disputa. Després del Mundial, les jugadores són imparables. La primera fita va ser el bitllet directe als Jocs Olímpics de París d’aquest estiu després de superar els Països Baixos. Avui, de nou les de Montse Tomé poden rebentar un altre mur i alçar-se amb la primera Nations League de la història. Al davant tindran França, una selecció que no han derrotat mai. A Espanya li proven les coses impossibles.

La final, sens dubte, no estarà exempta de polèmica. Totes les mirades estaran posades en Montse Tomé, que ha de decidir si Alexia Putellas entra en la llista. "Ara mateix tenim 25 futbolistes disponibles per ser al camp", va sentenciar i va repetir en la roda de premsa prèvia. "El treball que han fet Tere Abelleira i Alexia Putellas ha sigut molt positiu. Cada dia ens hem reunit per mesurar la seva evolució. Les 25 futbolistes estan disponibles", va afegir l’entrenadora.

"El vestidor està bé, fa goig treballar amb elles. Comptem amb un grup de futbolistes amb ambició i ganes d’aprendre i guanyar. Elles tenen tota la predisposició. Entren a mort. Estem en un moment d’equilibri bo amb un clima professional que ens acompanya", va valorar Tomé. La seleccionadora va destacar dos punts que seran clau davant França: "La pressió després de pèrdua i la possessió de la pilota".

Espanya i França s’han vist les cares en 13 ocasions, amb 10 victòries per a les franceses i 3 empats . El balanç golejador cau també a favor del conjunt d’Hervé Renard, amb 22 gols a favor. Espanya n’ha sumat vuit en total, i vuit del seu rival. No obstant, hi ha claus de pes que reforcen el paper de favorit per a les espanyoles.

El canvi radical de Jenni

La primera, no podia ser de cap altra manera, és l’estrella que porten cosida al pit. Des que es van proclamar campiones del món han passat moltes coses. "Avui tinc la sort de poder fer la roda de premsa. Em sento bé. El futbol em continua donant la vida que necessito. Continuo treballant per continuar disfrutant d’aquest esport", reflexionava Jenni Hermoso. Ella va seure davant els mitjans abans de la semifinal del Mundial i, des de llavors, la seva vida ha canviat radicalment.

Notícies relacionades

"Futbolísticament i personalment m’ha canviat molt la vida. M’ha fet ser una noia més forta. He après moltíssimes coses que no em passaran en el futur. Ha sigut un procés llarg i dur. D’entendre moltes coses i conèixer-ne moltes d’altres. Sabíem que quan jo segués aquí hi hauria poques preguntes de futbol i havia d’estar preparada", afegia, somrient, la madrilenya.

Conscient que França és un dels rivals que sempre se li ha resistit a Espanya, Hermoso té clar que això canviarà avui a La Cartuja. "El vestidor té ganes a tots els equips. No els hem guanyat mai i aquest dimecres serà el dia. Espanya és la millor selecció del món i sortirem a guanyar com sempre. Si demà guanyem, tornarem a fer història. Que totes les generacions ens vegin com un exemple a seguir. Vull que Espanya guanyi de nou", va concloure la davantera.