"¿No us fa vergonya?"

El migcampista del Barça obre un altre focus de conflicte i acusa els mitjans de comunicació de «mentir» sobre les condicions del seu contracte, tot i que omet assenyalar els dirigents del club, que somien amb la seva venda. «No puc entendre que aneu dient coses que són mentida».

"¿No us fa vergonya?"

F. C.

3
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Frenkie de Jong va arribar a la sala de premsa de l’estadi Diego Armando Maradona en xancletes, amb mitjons blancs, i cara de pocs amics. Poc li va importar que el seu equip comenci a jugar-se aquesta nit la vida en l’anada dels vuitens de final de la Champions. Va creuar els braços i va esperar a la primera pregunta dels enviats especials de Barcelona per emprendre un dur atac contra la premsa que va tenir reminiscències al del seu compatriota Louis van Gaal quan va deixar anar allò de: "Tú nunca positivo, siempre negativo".

"Últimament m’estic emprenyant amb el que escriviu vosaltres, els de la premsa. Surten moltes coses que no són veritat. No puc entendre que aneu dient coses que són mentida. I que no us faci ni una mica de vergonya. M’irrita", va arrencar el neerlandès amb acarnissament.

No va canviar el gest, i va continuar a la seva, sempre amb el seu generós contracte diferit en ment, tot i que sense especificar les xifres del seu salari: "Diuen que estic cobrant 40 milions d’euros. Això és molt lluny de la realitat, tot i que no diré les xifres ni res. Però us heu inventat una història que no és veritat".

A continuació, i com ja va assegurar en una entrevista a EL PERIÓDICO al començament de la temporada, va procurar deixar clar que no té cap intenció de deixar el club: "Soc molt feliç al Barça. És el club dels meus somnis. Espero que pugui seguir molts anys aquí".

Frenkie de Jong compleix la seva cinquena temporada al Barcelona. És el primer curs en què és un dels capitans de l’equip. Però després de la tornada de la seva lesió, el seu joc ha estat per sota de l’esperat, sense oferir el nivell que se li pressuposava. L’espera continua.

Mentre als despatxos del Barcelona tramen la seva venda, en bona mesura per corregir les greus disfuncions econòmiques de l’entitat, De Jong va intentar evitar assenyalar els dirigents, malgrat ser conscient que moltes de les informacions sobre el seu contracte parteixen des del mateix club: "Em falta informació. No puc dir [que les filtracions parteixin del club]. Espero que no. Però jo sé que moltes coses s’inventen. Escriviu coses que no són veritat, perquè jo soc el principal interessat. No podeu inventar coses que no són".

"Puc acceptar que algú digui que jo jugo malament. Que no estic en el meu millor moment. O fins i tot que no tinc nivell per al Barça. Això m’és igual perquè cada un té la seva opinió... Però les mentides... ¿Per què ho feu? ¡Heu de canviar-ho!". Frenkie, que se’n va anar de la sala de premsa torbat, no va trigar a confessar després que potser havia anat més enllà del que pretenia. Però allà va quedar.

Un gol a Europa

De Jong ha marcat un gol en 59 partits oficials en competició europea entre l’Ajax d’Amsterdam i el Barça. El seu únic gol, precisament, va ser en la seva última visita a Nàpols a l’Europa League de la temporada 2021-22. Res més.

Notícies relacionades

"Nosaltres no culpem la premsa dels resultats. Però és veritat, com ha dit Frenkie, que s’expliquen coses que no són veritat. Però no és excusa", el va recolzar Xavi Hernández. "És un tio molt honest. A mi també m’ha passat com a futbolista i com a entrenador. No culpem la premsa per no jugar bé. Però qualsevol pot sentir injustícies perquè s’expliquen mentides moltes vegades. I per a mi, De Jong és un jugador fonamental i per a molts anys al Barcelona. Sé que ell és feliç aquí i és capital en el meu esquema. Però ja depèn del club...".

I el club del qual parla Xavi, el club d’on Xavi ja ha anunciat la sortida, fa tot just un any ja va moure cel i terra per vendre Frenkie de Jong. Aquest estiu no serà diferent.