El Barça de Grimau demana cita en el gran clàssic de Copa

L’equip blaugrana aprofita la seva millora per atropellar el Tenerife a Màlaga i guanyar-se un lloc a la final contra el Reial Madrid.

3
Marc del RÍo

El Barça disputarà avui la final de la Copa del Rei de bàsquet després de superar amb autoritat el Tenerife en la segona semifinal del torneig per 108-76 en un partit en el qual els de Roger Grimau van destrossar els insulars a base de triples, i en què van anotar 40 punts en el segon quart, establint el rècord històric de punts anotats per un equip en un sol període.

El Barça va arrencar amb una marxa més que el Tenerife, de la mà d’un actiu i inspirat Jabari Parker, que va sumar cinc punts seguits per col·locar un 7-0 inicial, trencat amb un triple de Kyle Guy. Nikola Kalinic va aconseguir el 9-3, el marcador s’accelerava a favor del Barça, però després de la cistella de l’aler serbi, Roger Grimau i els seus jugadors es van encallar, a més de no aconseguir tancar bé el rebot defensiu.

Un parcial de 0-10 per als de Txus Vidorreta va obligar el tècnic català a aturar el partit, una cosa que va venir bé al conjunt blaugrana, al firmar una reacció de cinc punts aportada entre Darío Brizuela, Rokas Jokubaitis i Willy Hernangómez. Malgrat que el Barça va recuperar la iniciativa al marcador, un triple sobre la botzina final de quart de Tim Abromaitis va servir perquè el Tenerife tanqués el primer acte amb avantatge en l’electrònic (14-16).

El Barça necessitava una mica més d’empenta, una mica més de potència en pista, i aquesta energia va arribar amb dues accions de personal i cistella de Joel Parra i d’Hernangómez. El 14 blaugrana va sumar dos punts més en els dos primers minuts de període que van obligar Txus Vidorreta a parar el duel (21-16).

Un gran Satoransky

Si l’inici de partit del conjunt blaugrana havia sigut positiu, el del segon quart va ser encara millor. Willy Hernangómez castigava la pintura contrària, sent molt superior a Gio Shermadini. Brizuela també va sumar des del 6,75, i llavors va arribar l’aparició de Tomas Satoransky, que va sumar set punts de manera consecutiva, agressiu en la defensa, per col·locar el +15 (35-20) al marcador.

Els insulars es van quedar sense encert i en la primera meitat de període tan sols van aconseguir sumar quatre punts. De nou, temps mort del Tenerife, però després de la sortida, dos triples consecutius d’Oscar Da Silva i Àlex Abrines que ampliaven la renda a +21 (41-20). El Barça estava cosint els insulars des del triple. Van ser set en el segon quart. Els blaugrana van anotar 40 punts, el rècord històric de punts en un quart per un equip. També en la diferència de punts, amb aquest +32 aconseguit (40-8). Un autèntic festival que va fer que Grimau i els seus se n’anessin al descans guanyant per 30 punts de diferència (54-24).

La hipotètica reacció del Tenerife passava per un inici fulgurant de tercer quart, però el Barça va resistir, i després dels primers tres minuts, l’avantatge continuava sent de +30 per als blaugrana (58-28). Amb l’enfrontament liquidat, es van viure diversos moments, com a mínim, curiosos, per part de l’afició que seguia al Carpena.

Als habituals càntics dels equips eliminats, o a l’onada, s’hi va afegir el mític "Hola, Don Pepito, Hola, Don José". Sense cap dubte, la nota divertida de la jornada, veient que el partit no tenia canvis en el guió, i que un triple de Da Silva tancava el període de nou amb un avantatge de 30 punts (78-48).

L’últim quart va deixar un triple de Jan Vesely, la presència de James Nnaji a pista, i una victòria final per 108-76 que confirma el bon moment que travessa el Barça, que aquesta Copa ha arribat en un dels millors trams de la temporada, i que aquest diumenge, contra el Reial Madrid, tenen una oportunitat immillorable per sumar el primer títol de la temporada.