El Madrid pateix fins a l’últim minut per tombar el Múrcia

Campazzo guia els blancs a la semifinal després de superar un rival combatiu a qui li va faltar creure en les seves possibilitats en el desenllaç

lpedragosa33215674 barcelona    17 03 2016      chechu rodriguez  pie160317231133

lpedragosa33215674 barcelona 17 03 2016 chechu rodriguez pie160317231133

1
BEATRIZ TOCÓN

No podien tenir ni el Martín Carpena ni la Copa una millor estrena. Bàsquet de primera qualitat, nervis i tensió fins a l’últim minut. Això va ser el que va haver de patir el Reial Madrid per batre un UCAM Múrcia (84-79) que mai va perdre la cara al partit, però que va patir quan va poder fer el pas clau a semifinals.

Els va costar als homes de Sito Alonso un parell de minuts connectar amb el ritme del partit. Un 6-0 inicial, liderat per Yabusele, va pintar de blanc els primers compassos, però un Todorovic capaç de superar Tavares va equilibrar la balança. Sense el montenegrí el Múrcia va patir i li van començar a faltar idees (25-17).

Hezonja, l’agitador

Amb les pulsacions controlades, va perdre dinamisme el partit i, sobretot, l’UCAM. Cap dels seus suplents va aconseguir mantenir el nivell ofert, mentre que al Madrid sí que ho va fer Hezonja. El croat va tornar a agitar el partit davant un rival que no va trobar fonaments per frenar-lo. Ho va intentar Sito Alonso amb un temps mort (39-25). Van aparèixer Todorovic i Ennis per maquillar el resultat (44-34), però era clau la sortida després del descans per reaparèixer en escena.

I aquí el Múrcia va treure empenta i va fer seu el Martín Carpena. Tot el que havia de fer ho va fer. Va defensar, va córrer i va anotar. Ho va parar Chus Mateo (53-44), però el vendaval murcià havia arribat per quedar-se (56-53). L’entrenador blanc ho va intentar frenar un segon cop perquè no hi havia manera de tapar Ennis i Coupain. El partit va arribar als últims quatre minuts amb 71-70, però la fiabilitat en la presa de decisions ja no va ser la mateixa en els murcians i un Campazzo celestial va certificar el triomf del Madrid.

Reial Madrid: Campazzo (15), Musa (6), Deck (15), Yabusele (5) i Tavares (6) –inicial–, Causeur (-), Llull (13), Abalde (–), Hezonja (14) i Poirier (7).

UCAM Múrcia: A. Kurucs (–), Ennis (17), Sant-Roos (8), Sleva (11) i Todorovic (14) –inicial–, R. Kurucs (6), Caupain (9), Radovic (6), Diagne (8), Jelínek (–) i Flores (0).