waterpolo

Espanya torna a inclinar-se davant els implacables EUA

Les jugadores de Miki Oca van cedir per 11-9 en les semifinals del Mundial de Doha. Grècia serà demà el rival en la lluita per la medalla de bronze

begoña gonzález

2
Begoña González

La selecció espanyola femenina de waterpolo tampoc va poder imposar-se ahir als EUA en les semifinals del Campionat del Món de Doha, en un partit que va acabar sent massa fàcil per a les nord-americanes (11-9). Era la primera vegada que la selecció espanyola i la nord-americana es veien en unes semifinals d’un gran torneig, fins ara s’havien creuat a quarts i en finals, i sempre amb resultat negatiu per a les hispanes. Espanya s’enfrontarà demà en la lluita pel bronze a Grècia, que va caure per penals (13-11) contra Hongria, l’altra finalista.

Després d’un primer quart fluix (3-1) en el qual les nord-americanes van aprofitar els seus contraatacs, les guerreres de l’aigua van començar a espavilar. Pili Peña va inaugurar el segon acostant Espanya i marcant el 3-2 amb una pilota amb bot que va ser impossible de parar per a Ashleigh Johnson. En aquell període va experimentar una millora l’equip de Miki Oca i Nona Pérez va portar el 4-4 al marcador. Però, poc encertades en defensa, les espanyoles van desaprofitar una gran parada de Marina Tarré al tir de Rachel Fattal a pocs segons d’acabar el quart. Va ser la vuitena superioritat dels EUA la que va fer més mal i va permetre marcar el tercer a Jenna Flynn. El ple de la jugadora (3 de 3), elegida la millor del partit, va tornar l’avantatge (6-4) als EUA. En aquesta primera meitat, les nord-americanes van convertir 6 dels 11 intents davant els 4 de 14 del seu rival.

En el tercer quart, malgrat haver dominat l’esprint novament i haver obtingut una superioritat tot just començar, no va canviar la punteria i Johnson, considerada la millor portera del món, no deixava un sol espai. Aquesta efectivitat defensiva va disparar un parcial de 4-0 que va començar a apuntalar la victòria dels EUA.

Poca punteria i mala defensa

Espanya va semblar reaccionar de la mà d’Elena Ruiz, però el seu rival no l’hi va permetre i va arribar al final del tercer quart amb un 10-7 que es revelava definitiu. En l’últim parcial les nord-americanes van controlar les escomeses de les espanyoles. Es van esfumar així les esperances de tornar a estar a la final, com l’any passat a Fukuoka (Japó), en un partit amb poca punteria i defensa fluixa davant una implacable rival. n

EUA: Johnson; Musselman (2) , Prentice (1), Fattal (1), Flynn (3), Steffens, Raney, Neushull (2), Roemer (2), Gilchrist, Sekulic, Mammolito.

Espanya: Terré; Espar, Ortiz, Pérez (1), Crespí (1), Elena Ruiz (3), Peña (1), Forca, Camus, Maica García, Leitón, Piralkova (3).

Parcials: 3-1, 3-3, 4-3, 1-2.